1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. varhaiskasvatus

Oulussa noin 500 lasta aloittaa syksyllä kaksi vuotta kestävän esiopetuksen – opetussuunnitelmassa on tilaa omaleimaisuudelle

Kokeilu alkaa ensi syksynä ja kestää toukokuun 2024 loppuun.

varhaiskasvatus
Päiväkodin tyttö leikkii nukeilla.
Kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun on valittu mukaan 25 oululaista päiväkotia.Emilia Malin / Yle

Oulussa 25 kaupungin päiväkotia on valittu mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön kokeiluun kaksivuotisesta esiopetuksesta.

Elokuussa alkavassa kokeilussa on Oulusta mukana noin 500 lasta. Kokeiluun osallistuvat lapset ovat syntyneet vuosina 2016 ja 2017. Vaikka lapsi olisi jo päiväkodissa, huoltajan on kuitenkin haettava kokeiluun erikseen. Tällä varmistetaan huoltajien suostumus kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun.

Opeteltavia asioita ei lisätä, vaan tarkoituksena on antaa sisällöille nykyistä enemmän aikaa. Mukana olevat kunnat voivat laatia omat, paikalliset kokeiluopetussuunnitelmat, joissa on myös sijaa omaleimaisuudelle.

Oulun kaupungin varhaiskasvatuksen suunnittelija Sari Nybergin mukaan Oulussa tavoitteena on toteuttaa lapsiryhmistä lähtevää sisältöä.

– Painotetaan leikkiin, erilaisiin oppimisympäristöihin, toimitaan ulkona, harjoitellaan tunteita ja tunnetaitoja. Digipedagogiikka on vahvasti mukana. Painotamme positiiviiseen, kannustavaan pedagogiikkaan.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi