1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Etelä-Pohjanmaalla viisi koronapotilasta osastohoidossa – Pohjanmaa ei vielä pura koronasuosituksia

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri varoittaa Seinäjoen Y-talossa perjantaina asioineita pienestä altistumisvaarasta.

koronavirus
Seinäjoen Y-talon sisäänkäynti
Seinäjoen keskussairaalan Y-laboratoriossa ja Y-talon R-kioskilla asioi perjantaina 9. huhtikuuta koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö. Tartuntariski on pieni, koska sairastunut käytti maskia.Hanne Leiwo / Yle

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri kertoo tänään tiistaina neljästä ja Vaasan sairaanhoitopiiri kahdesta uudesta koronavirustartunnasta. Testejä Etelä-Pohjanmaalla tehtiin eilen reilut 300 ja Pohjanmaalla lähes 400 kappaletta.

Etelä-Pohjanmaan kahden viikon ilmaantuvuusluku on nyt 24,9 ja Pohjanmaan 37 sataatuhatta asukasta kohden.

Etelä-Pohjanmaalla on tällä hetkellä osastohoidossa viisi koronapotilasta, joista osa on keskussairaalassa.

Seinäjoen Y-talossa pieni altistumisvaara perjantaina

Etelä-Pohjanmaan tartunnanjäljityksessä on ilmennyt, että koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö on asioinut keskussairaalan Y-laboratoriossa viime perjantaina 9. huhtikuuta aamulla klo 8–10 välillä.

Henkilö on käyttänyt maskia, joten tartuntariski on pieni. Hän on asioinut myös Y-talon R-kioskilla kello 10.00–10.30 välisenä aikana. Samoissa tiloissa asioineita pyydetään tarkkailemaan terveyttään.

Pohjanmaan suositukset jäivät ennallaan

Tänään tiistaina koolla ollut Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä totesi maakunnan koronatilanteen olevan nyt vakaa, mutta ryhmä ei lähtenyt vielä purkamaan huhtikuun loppuun saakka voimassa olevia suosituksia.

– Tilanne saattaa huonontua, jos suosituksia lähdettäisiin purkamaan liian nopeasti. Tämä on huomattu monissa Euroopan maissa, tiivistää Vaasan keskussairaalan infektioylilääkäri Juha Salonen sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä tarkastelee suosituksia uudelleen viikon kuluttua 20. huhtikuuta.

Myös Etelä-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä päätti eilen maanantaina pitää vielä kiinni voimassaolevista suosituksistaan.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on tällä hetkellä koronaepidemian luokituksessa alimmalle eli perustasolla ja Vaasan sairaanhoitopiiri keskimmäisellä tasolla eli kiihtymisvaiheessa.

Lue seuraavaksi