Hyppää sisältöön

Marja Sannikka: Popsimme liikaa pillereitä

Suomalaiset syövät lääkkeitä koko ajan enemmän, mutta onko lääkkeiden käyttö aina perusteltua, kysyy Marja Sannikka videoblogissaan.

Lääkkeillä on aina haittoja, joskus hyötyjä
Lääkkeillä on aina haittoja, joskus hyötyjä

Nykyisin vaivaan kuin vaivaan on olemassa lääke. Suomessa lääkemyynti onkin kasvanut kymmenessä vuodessa noin 30 prosentilla. Emme selviäisi ilman monia valmisteita, mutta lääkkeiden lisääntyvästä käytöstä on myös haittaa.

Merkittävimpiä lääkkeiden käytön haittoja ovat niiden aiheuttamat epätoivotut sivuvaikutukset. Suomessakin ilmoitetaan vuosittain tuhansia haittavaikutuksia (siirryt toiseen palveluun), joista pahimmat johtavat kuolemaan. Lääkkeet aiheuttavat myös riippuvuutta, ja joskus niitä määrätään täysin turhaan. Joskus lääkkeestä onkin enemmän haittaa kuin hyötyä.

Katso videolta lisää lääkkeiden liikakäytön aiheuttamia haittoja ja tule kertomaan oma mielipiteesi. Käytämmekö liikaa lääkkeitä, ja mitä lääkehoidon ongelmille pitäisi tehdä?

Olen mukana keskustelussa kello 21:een saakka.

Kirjoittaja on politiikasta ja yhteiskunnasta kiinnostunut toimittaja, jonka mielestä totuutta täytyy katsoa silmiin, jotta maailmaa voi muuttaa paremmaksi.

Lisää aiheesta Marja Sannikka -ohjelmassa TV1:llä perjantaina 16.4.2021 klo 20.