1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan nuorisotilat voidaan avata – muutoin suositukset pysyvät vielä ennallaan

Museot, kirjastot ja uimahallit voisivat avautua kaikille kävijöille vaiheittain huhti-toukokuun aikana.

Epidemiatilanteen salliessa pyritään purkamaan lasten ja nuorten arkeen vaikuttavia suosituksia. Kuva: Merja Siirilä / Yle

Koronaepidemiatilanne on Pohjois-Pohjanmaalla tällä hetkellä rauhallinen. Alueellinen koordinaatioryhmä totesi kokouksessaan tiistaina, että epidemia on alueella edelleen perustasolla.

Pääsiäisen aika näkyy kuitenkin pienenä nousuna tartuntamäärissä, mutta tartuntaketjut ovat edelleen hyvin hallinnassa. Kuluneen kahden viikon aikana tartuntoja on ollut Pohjois-Pohjanmaalla yhteensä 83, ilmaantuvuusluku on kahden viikon seurantajaksolla nyt 20,2.

Alueen suositukset ja rajoitukset säilyvät toistaiseksi pääasiassa ennallaan. Muutoksena aiempaan nuorisotilat voidaan nyt avata.

Lisäksi ryhmä keskusteli niin sanotusta exit-suunnitelmasta, eli siitä, miten suosituksia ja rajoituksia tullaan kevään ja kesän aikana hallitusti purkamaan. Pohjana alueellisessa suunnitelmassa toimivat alueen epidemiatilanteen lisäksi kansalliset linjaukset. Ensimmäiseksi pyritään purkamaan lasten ja nuorten arkeen vaikuttavia suosituksia. Esimerkiksi etätyötä, etäkokouksia ja maskien käyttöä koskevissa suosituksissa noudatettaisiin valtakunnallista aikataulua.

Alueellisia purkutoimenpiteitä tehtäisiin jatkossa noin kahden viikon välein, jolloin niiden vaikutuksia epidemiatilanteeseen pystytään seuraamaan. Ensimmäiseksi purettaisiin julkisten tilojen, kuten museoiden, kirjastojen ja uimahallien aukioloa rajoittavia suosituksia. Näillä näkymin tilat voisivat avautua vaiheittain huhti-toukokuun aikana.

Muilta osin suunnitelmaa tarkennetaan kevään edetessä ja kansallisten linjausten tarkentuessa.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.