1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yhdysvallat

Mustan miehen Minnesotassa ampunut poliisi erosi – myös poliisipäällikkö jätti tehtävänsä

Poliisin on kerrottu tarttuneen epähuomiossa aseeseensa etälamauttimen sijaan.

Yhdysvallat
Mielenosoittajien rivistä erottuva tummaihoinen nainen nostaa nyrkkiään ilmaan mellakkavarusteisten poliisien edessä
MediaPunch / Backgrid / AOP

Yhdysvalloissa Minnesotassa nuoren mustan miehen ampunut poliision eronnut tehtävästään. Myös alueen poliisipäällikkö Tim Gannon erosi tiistaina.

Brooklyn Centerin pormestarin Mike Elliottin mukaan eroilmoituksia ennen kaupunginvaltuusto oli päättänyt erottaa molemmat poliisit.

20-vuotias Daunte Wright kuoli sunnuntaina poliisi Kim Potterin ampumaan luotiin Brooklyn Centerissä Minneapolisin esikaupunkialueella. Hänet oli pysäytetty liikennevalvonnassa, ja häntä oltiin pidättämässä aiemman epäilyn takia.

Poliisipäällikkö Gannonin mukaan kokenut Potter oli epähuomiossa tarttunut aseeseen etälamauttimen sijaan. Potterin haalarikameran kuvien perusteella hän veti aseen esiin ja ampui sen jälkeen, kun Wright oli irrottautunut poliisin otteesta ja mennyt takaisin autoonsa.

Tapaus on nostattanut mielenosoituksia Minneapolisissa ja muuallakin Yhdysvalloissa. Samaan aikaan Minneapolisissa käydään oikeutta George Floydin tapauksessa, jossa musta mies kuoli poliisin painettua polvella hänen niskaansa.

Aiemmin aiheesta:

USA:ssa mustan miehen ampunut poliisi sotki keskenään etälamauttimen ja pistoolin – protestit leimahtivat Minneapolisissa

Lue myös:

George Floydin kuolemaa koskevassa oikeudenkäynnissä aletaan kuulla puolustuksen todistajia – Lue yhteenveto oikeudenkäynnin vaiheista

Sydänvaivat tai huumeet eivät olleet George Floydin ensisijainen kuolinsyy, todistivat patologit

Syyttäjän todistaja: Hapenpuute aiheutti George Floydin kuoleman, ei yliannostus – “Kuka tahansa terve henkilö olisi kuollut samoissa olosuhteissa”

Poliisipäällikkö: George Floydin niskan päälle polvistuminen rikkoi poliisin käytäntöjä ja etiikkaa

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi