Hyppää sisältöön

Juomavesi keitettävä Rovaniemellä Alanamman vesiyhtymän alueella jopa ensi viikkoon asti

Koliformisen bakteerin esiintyminen vedessä voi olla merkki siitä, että verkostossa on tapahtunut saastuminen tai bakteerit ovat voineet päästä lisääntymään verkostossa.

Alanammassa kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on siis keitettävä 5–10 minuuttia. Kuva: Yle

Juomavesi tulee edelleen keittää Rovaniemellä Alanamman vesiyhtymän alueella, tiedottaa terveystarkastaja Riitta Vilmila Rovakaaren ympäristöterveydenhuollosta.

Viime perjantaina otetuissa vesinäytteissä on Alanamman vesiyhtymän juomavedestä löydetty koliformisia bakteereita. Koliformisia baktereita on löydetty kahdesta vesinäytteestä. Viime maanantaina näytteitä otettiin lisää kolmesta eri kohtaa ja niistä kahdessa näytteessä oli edelleen koliformisia bakteereita.

– Koliformisen bakteerin esiintyminen vedessä voi olla merkki siitä, että verkostossa on tapahtunut saastuminen tai bakteerit ovat voineet päästä lisääntymään verkostossa. Vedessä voi olla tautia aiheuttavia bakteereita, terveystrkastaja kertoo tiedotteessa.

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on siis keitettävä 5–10 minuuttia. Pesuvetenä vettä voi käyttää normaalisti.

Alanamman vesiyhtymä huuhtelee verkostoa. Tilanteen kartoittamiseksi otetaan lisää näytteitä tulevana perjantaina.

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Lisänäytteiden tuloksista tiedotetaan ensi maanantaina, jolloin annetaan uudet toimintaohjeet.