1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. väkivaltarikokset

Tampereen Kaupin puukotuksesta kahdelle alaikäiselle pojalle syyte murhayrityksestä

Esitutkinnan mukaan teon laadusta päätettiin etukäteen, uhriksi joutui sattumalta valittu.

väkivaltarikokset
Pirkanmaan käräjäoikeus.
Epäilty oli aiemmassa vangitsemisoikeudenkäynnissä etäyhteydellä paikalla, mutta oikeus ei antanut lupaa kuvata sitä. Antti Eintola / Yle

Tampereen Kaupin ulkoilualueen puukotuksesta on nostettu syytteet. 16- ja 17-vuotiaita poikia syytetään murhan yrityksestä.

Puukotus tapahtui päiväsaikaan 29. syyskuuta 2020. Poliisi kertoo, että teko oli suunniteltu ennalta ja kohteeksi päätetty miehet. Uhri valittiin kuitenkin sattumanvaraisesti.

Poliisin mukaan toinen pojista oli lisännyt sosiaaliseen mediaan videon, jossa hän kertoi teosta.

Yle kertoi viime syksynä, että Snapchatista levinneellä videolla näkyy, kuinka joku kävelee hiekkatiellä puukko kädessään. Videolla miesääni kertoo, että hän on juuri yrittänyt ryöstää "jonkun viisi ihmistä".

– Sitten mä puukotin yhtä jonkun neljä–viis kertaa ja ei tässä, murhan yritys ja törkeän ryöstön yrityksiä, että vankilaan tästä mennään, miesääni sanoo videolla.

– Että kaverit tuutte sitten morottaan mua sinne.

Tekijät ovat olleet mielentilatutkimuksessa. Pirkanmaan käräjäoikeus arvioi sen tuloksia vasta päätöksessään. Käsittely alkaa 26. huhtikuuta.

Nuorten väkivallanteot ja niistä kuvatut videot ovat herättäneet Suomessa viime aikoina paljon keskustelua.

Lue lisää:

Poliisi epäilee: Tuntematon yritettiin murhata suositulla ulkoilualueella Tampereella, epäillyt alaikäisiä

Poliisi epäilee, että satunnaisesta murhan yrityksestä epäilty poika kuvasi Snapchat-videon: "Puukotin yhtä ja vankilaan tässä mennään"

Lue seuraavaksi