Hyppää sisältöön

Pohjois-Pohjanmaan tulvista odotetaan tällä hetkellä tavanomaista – vain runsaat vesisateet voisivat kääntää tilanteen pahemmaksi

Kalajoen virtaamat ovat nousussa jo lähipäivinä. Viimeisenä tulvivat Iijoki ja Kuivajoki, näillä näkymin toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Tämän kevään tulvista odotetaan tavanomaisia Pohjois-Pohjanmaan joissa. Kuvassa tulviva Pyhäjoki huhtikuussa 2018. Kuva: Pekka Loukkola / Yle

Pohjois-Pohjanmaalla kevättulvat ovat alkamassa ja niistä odotetaan tällä hetkellä tavanomaisia, kerrotaan Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksesta.

Lumien sulaminen on tapahtunut kahdessa vaiheessa ja se on tasoittanut jo aiemmin nousseita virtaamia. Mahdolliset suuret vesisateet voivat kuitenkin muuttaa tilannetta ja aiheuttaa odotettua suurempia tulvia.

Kalajoelle tulvahuipun arvioidaan ajoittuvan tämän viikon loppuun ja ensi viikolle.

Pyhäjoella ja Pattijoella tulvahuippua odotetaan pääosin ensi viikolle, samoin on Oulujoella, Lestijoella ja Siikajoella. Kiiminkijoella kevättulva alkanee ensi viikon loppupuolella.

Iijoelle ja Kuivajoelle suurimpia virtaamia odotetaan toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Jokijäitä on vielä jäljellä kaikissa Pohjois-Pohjanmaan joissa, Oulujokea lukuun ottamatta. Pitkä sulamisjakso pienentää jääpatoriskiä.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.