1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. terveydenhoito

Keski-Suomi, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala tiivistävät yhteistyötä keskussairaaloiden välillä – uudelle yhtiölle haetaan toimitusjohtajaa

Järvi-Suomen Terveyden tavoitteena on saada uusia asiakkaita muun muassa kuntayhtymien alueen kausiasujista.

terveydenhoito
Keski-Suomen keskussairaalan päivystys.
Keski-Suomen sairaala Nova on mukana keskussairaaloiden välisessä, uudessa yhteistyössä.Antti Seppälä / Yle

Keski-Suomi, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala tiivistävät yhteistyötään terveydenhuollossa.

Kolme kuntayhtymää on nyt aloittamassa perustamansa Järvi-Suomen Terveys Oy:n toimintaa, ja hakee yhtiölle toimitusjohtajaa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, Essote ja Siun sote haluavat yhtiön avulla tiivistää erityisesti keskussairaaloidensa välistä yhteistyötä.

– Toiveena on se, että sekä potilaat että terveydenhuollon ammattilaiset liikkuvat nykyistä enemmän näiden sairaaloiden välillä eivätkä niistä ulos, sanoo Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen.

Kinnusen mukaan yhtiö tavoittelee aluksi muutaman miljoonan euron vuosittaisia liikevaihtoja ja myöhemmin sitä, että osakeyhtiöstä ajan myötä tulisi merkittävä toimija Suomeen.

Yhtiön tavoitteena on saada uusia asiakkaita muun muassa kuntayhtymien alueen kausiasujista ja hankkia uusia ammattilaisia palvelemaan sekä laajenevaa asiakaskuntaa että nykyisiä kuntayhtymien alueilla olevia asukkaita.

– Esimerkiksi Etelä-Savossa kausiasukkaat ovat hyvinkin potentiaalisia uusia asiakkaita, sanoo sote-kuntayhtymä Essoten kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen.

Ajatuksena on hankkia omistajakuntayhtymien asiakkaaksi potilaita myös muista sairaanhoitopiireistä, joilla on esimerkiksi vaikeuksia pysyä hoitotakuussa erityisesti nyt Covid-kauden jälkeen.

Siun sote toivoo osakeyhtiön parantavan työvoiman saatavuutta ja pysyvyyttä.

– Lähtökohtana on parantaa organisaatioiden asemaa rekrytointimarkkinoilla, jotta meillä olisi tarjota ihmisille lisää mielenkiintoisia töitä, kertoo Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen.

Toiminnassa on tarkoitus aluksi keskittyä vaativiin hoitoihin, kuten esimerkiksi gastro-, orto- selkä-, trauma- ja urologiakirurgia, mutta myös muiden hoitojen tarjoaminen yhtiön kautta on mahdollista.

Lue seuraavaksi