1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. asuntopalot

Uusia tietoja Tampereen rivitalopalosta – poliisilla tiedossa teosta epäilty: "Meillä on käsitys tapahtumien kulusta"

Yksi loukkaantui vakavasti tulipalossa Tampereella. Hänen epäillään sytyttäneen palon tahallaan.

asuntopalot
tulipalo villilässä
Poliisi epäilee rivitaloa tahallaan sytytetyksi. Petra Ketonen / Yle

Poliisi on edistynyt tulipalon tutkinnassa Tampereella. Poliisilla on tiedossa epäilty. Rakennuksen sytyttäjän epäillään olevan palossa vakavasti loukkaantunut henkilö.

Epäilty tekijä ei ole tämän hetkisten tietojen mukaan ulkopuolinen. Epäilty on sairaalahoidossa, eikä häntä ole pystytty kuulemaan.

Villilänniemessä syttyi maanantaina tulipalo rivitalohuoneistossa. Tulipalossa loukkaantui vakavasti yksi henkilö. Hänet vietiin ambulanssilla Acutaan hoitoon.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Laakso sanoo, että keskeisiä henkilöitä on saatu kuultua. Samoin paikkatutkinta on edistynyt.

Poliisi tutkii tulipaloa tuhotyönä. Tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

– Meillä on käsitys tapahtumien kulusta, mutta emme voi avata sitä julkisuuteen enempää. Epäiltyä henkilöä ei ole päästy kuulemaan. Hänellä tulee olla reilusti mahdollisuus esittää oma näkökulmansa tapahtumien kulusta, Laakso sanoo Ylelle.

Palo levisi rivitalon yläpohjaan

Palon epäillään saaneen alkunsa tahallisen toiminnan seurauksena. Poliisin mukaan tämän tarkemmin ei voida tapahtumien kulusta kertoa, jotta syyttömyysolettama ei vaarannu.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Laakso kertoi jo tiistaina, että poliisilla on tutkintalinja.

– Meillä on tutkinnalliset lähtökohdat, Laakso kertoo.

Palo syttyi maanantaina yhdessä rakennuksen asunnoista. Syttynyt huoneisto ja sen myötä suurin palo saatiin iltapäivällä sammumaan. Tuli kuitenkin levisi laajalti rakennuksen yläpohjan onteloon, mikä aiheutti sen, että sammutus- ja raivaustyöt kestivät pitkään ja myös muihin asuntoihin tuli vaurioita.

Kolmikerroksisessa rivitalossa on neljä asuntoa.

Lue lisää:

Kuvat tapahtumapaikalta: Tampereen rivitalopaloa epäillään tahallaan sytytetyksi, yksi loukkaantunut vakavasti

Poliisi vaitonainen Tampereen tuhotyönä tutkittavasta rivitalon tulipalosta: tiedossa, mistä kannattaa aloittaa tutkinta

Lue seuraavaksi