1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vladimir Putin

Venäjä harkitsee ehdotusta Putinin ja Bidenin tapaamisesta, Suomi valmis isännäksi

Yhdysvaltain presidentti ehdotti Venäjän presidentille tiistaina puhelinkeskustelussa, että he tapaisivat jossain kolmannessa maassa.

Vladimir Putin
Vladimir Putin
Venäjän presidentti Vladimir PutinMichail Klimentyev / Kremlin pool / EPA

Venäjän mukaan on liian varhaista puhua yksityiskohtaisesti Venäjän ja Yhdysvaltain presidenttien Vladimir Putinin ja Joe Bidenin mahdollisesta tapaamisesta.

Venäjä tutkii Yhdysvaltain ehdotusta, kertoo Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov.

Biden ehdotti tiistaina puhelinkeskustelussa Putinille, että he tapaisivat jossain kolmannessa maassa.

Peskovin mukaan presidentit sopivat, että keskustelua ehdotuksesta jatketaan diplomaattikanavien kautta.

Suomi on tarjoutunut isännöimään mahdollista huippukokousta. Tasavallan presidentin kansliasta kerrotaan STT:lle, että valmius mahdollisen tapaamisen järjestelyihin on esitetty kummallekin taholle. Tarjoutumisesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Yhdysvaltain edellinen presidentti Donald Trump tapasi Putinin kesällä 2018 Helsingissä. Venäjän valtion omistama uutistoimisto Tass muistuttaa, että ulkoministeri Pekka Haavisto totesi helmikuussa, että Suomi voisi isännöidä myös Bidenin ja Putinin tapaamista.

Kuuntele alta myös Takaisin Pasilaan -podcast: toimittaja Antti Kuronen kertoo tunnelmat Itä-Ukrainan konfliktialueelta ja pohtii, miten todennäköistä Venäjän uusi hyökkäys on.

Seitsemän vuotta hiljaisena jatkunut sota Ukrainassa on vaarassa leimahtaa uudelleen ilmiliekkeihin, sillä Venäjä on siirtänyt raskasta kalustoaan Ukrainan rajalle. Mistä Ukrainan sodassa on kyse, miksi se jatkuu edelleen, ja miltä tilanne näyttää paikan päältä katsottuna? Samin ja Toivon vieraana on Ylen ulkomaantoimittaja Antti Kuronen etäyhteydellä Ukrainasta.

Lue myös:

Biden vaatii Venäjää liennyttämään jännitteitä Ukrainassa – ehdotti Putinille tapaamista

Lähteet: AFP, Reuters, Tass, STT

Lue seuraavaksi