1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. radio

Olli Haapakangas teki urallaan täyskäännöksen 35-vuotiaana – laskentaekonomin hommat vaihtuivat Ylen Kansanradioon

Kansanradion tekeminen ja kuuntelu poistavat hyvin kuplautumista, Haapakangas sanoo.

radio
Radio Suomen Olli Haapakangas: Kansanradion kuuntelu poistaa hyvin kuplautumista
Radio Suomen Olli Haapakangas: Kansanradion kuuntelu poistaa hyvin kuplautumista

Sanotaan, että moni meistä ehtii tehdä useamman uran elämänsä varrella. Opiskella yhteen tai vaikka kahteenkin uuteen ammattiin.

Näin kävi Radio Suomesta tutulle äänelle, juontaja-toimittaja Olli Haapakankaalle. Raahessa nuoruutensa viettäneelle miehelle kaupalliset opinnot olivat helppo jatkumo lukion ja armeijan jälkeen. Valmistuttuaan Vaasan yliopistosta hän teki toistakymmentä vuotta hommia laskentaekonomin tehtävissä, mutta sitten riitti.

– Otin siitä pikku breikin, ja se breikki jatkuu vieläkin kahdeksatta vuotta. Eli siis irtisanouduin, pidin kesäloman ja mietin, että mitä alkaisin. Joku sitten tokaisi, että mene nyt sinne radioalalle, kun olet aina halunnut, Haapakangas kertasi tapahtumia Puoli seitsemän -ohjelmassa.

Haapakangas päätyi opiskelemaan radioalaa Helsinkiin kansanopistoon, ja opintoihin liittyvä harjoittelu johdatti Yleisradioon.

Tällä hetkellä Haapakangasta voi kuulla muun muassa Puhelinlangat laulaa -ohjelman puikoissa ja tiistai-iltaisin oman teemaohjelman parissa, mutta tulikaste radiotyöhön tapahtui legendaarisen Kansanradion parissa.

– Minusta oli mukava jutella siellä ihmisten kanssa, joista en tiennyt yhtään mitään. Siinä oli hyvin vahvana se dialogi, ja soittajan kanssa pitää yrittää löytää jokin yhteisymmärrys asiasta, josta ei itse tiedä välttämättä.

Mutta Haapakangas löytää Kansanradiolle myös syvemmän merkityksen.

– Kun sitä teki, niin koki, että tässä on jotain sellaista, mitä ei muualta omassa elinympäristössään kuulisi. Sen tekeminen ja kuunteleminen poistivat hyvin sellaista kuplautumista. Kun kuuntelee Kansanradio-lähetyksen, tajuaa, että meitä on täällä moneen junaan.

Olli Haapakankaan harrastuksiin kuuluu kokonaisuuksien kerääminen - nyt hän kuuntelee koko Mikko Alatalon tuotannon läpi.

*Katso koko lähetys Areenasta. *

Lue seuraavaksi