1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keminmaa

Keminmaan uuden kirkon remontti käyntiin alkukesästä – puolen miljoonan euron urakka ajoittuu kahdelle vuodelle

Tänä vuonna korjataan ulkoportaat, muutetaan eteistilan huonejärjestystä, maalataan sisätiloja ja kunnostetaan valaistusta.

Keminmaa
Keminmaan uusi kirkko edestäpäin kuvattuna auringonpaisteessa talvisessa maisemassa.
Keminmaan uuden kirkon peruskorjaus toteutuu pitkän odotuksen jälkeen.Juuso Stoor / Yle

Keminmaan uutta kirkkoa aletaan remontoida alkukesästä. Kirkkohallitus on hyväksynyt korjaussuunnitelman ja työn urakkalaskenta on käynnissä.

Kirkko remontoidaan kahdessa vaiheessa. Tänä vuonna korjataan ulkoportaat, muutetaan eteistilan huonejärjestystä, maalataan sisätiloja ja kunnostetaan valaistusta. Kirkko on pois käytöstä korjaustöiden aikana.

Ensi vuonna parannetaan yläpohjan eristystä ja tuuletusta sekä korjataan räystäitä ja vesikatetta. Kunnostus- ja restaurointityön alustava kustannusarvio on noin puoli miljoonaa euroa. Seurakunta toteuttaa hankkeen ilman lainarahoitusta.

Edellisen kerran peruskorjausta on suunniteltu vuosina 2008–2009. Tuolloin kuitenkin todettiin, ettei seurakunnan talous kestä mittavaa peruskorjausta ja töitä päätettiin siirtää kolmella vuodella.

Vuonna 2009 kunnostettiin ja maalattiin vain kirkon penkit. Muihin suunniteltuihin korjaustöihin ei ole sen jälkeen palattu.

Nyt alkavaa kunnostustyötä ovat suunnitelleet Arkkitehtitoimisto Rauno Ruonansuu ja Insinööritoimisto Raktor Oy. Suunnittelua on tehty tiiviissä yhteistyössä museoviraston kanssa.

Keminmaan seurakunnan uusi kirkko on arkkitehti Carl Ludvig Engelin suunnittelema. Kirkko on rakennettu vuonna 1827.

Lue seuraavaksi