1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rakentaminen & kiinteistöt

Ylivieskan asemanseudulle suunnitellaan kerrostaloja, liiketiloja ja torialuetta - valtuusto käsittelee kehittämissopimusta maanantaina

Alueen kehittämistä on mietitty Ylivieskassa jo vuosikymmeniä. Suunnitteilla on isoja muutoksia radan molemmin puolin.

Asema-alueen kehittämissopimuksella ja kaavoituksella haetaan Ylivieskassa ratkaisuja esimerkiksi VR:n vanhalle kasarmialueelle. Arkistokuva Kuva: Risto Degerman / Yle

Pitkään valmisteltu ja esillä ollut Ylivieskan asemanseudun kehittäminen on ottamassa ison askeleen eteenpäin.

Valtuusto käsittelee maanantaina kaupungin ja maanomistaja Senaatin Asema-alueet -yhtiön sopimusta kaavoituksesta, maankäytöstä ja maa-alueiden luovuttamisesta.

Kolmen hehtaarin sopimusalue ulottuu rautatien molemmin puolin. Kaupunki saisi asema-, puisto- ja katualueita ja Senaatti puolestaan kaavoituksen kautta uutta rakennusoikeutta, kertoo kaupunginjohtaja Maria Sorvisto.

– Tämä on iso ja merkittävä ratkaisu, jonka käytännön toteutus vie vuosia, mutta sen suuntaviivat vedetään nyt.

Senaatin Asema-alueet saa kaavoituksesta uutta rakennusoikeutta noin 14 000 kerrosneliötä. Esimerkiksi tavararatapihan tuntumaan on suunnitteilla useita kerrostaloja.

Kaupunki puolestaan saisi muun muassa linja-autoaseman tontin, jolle kaavaillaan liikerakentamista. Myös asemanseudun torijärjestelyihin suunnitellaan muutoksia, kun kauppatori siirtyisi kasarmialueelle.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.