Hyppää sisältöön

Saarikko: Kesää katsotaan kuukausi kerrallaan – kulttuurialan freelancereille tulossa iso tukipaketti

Lähiviikot ovat koko kesän kannalta ratkaisevat. Ministeri Saarikko lupaa myös suurta tukea kulttuurialalle.

Miten kesätapahtumat voidaan järjestää, ministeri Saarikko?
Miten kesätapahtumat voidaan järjestää, ministeri Saarikko?

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoi Ylen aamussa, että kesän tapahtumajärjestäjiä pitää kohdella reilusti ja koko kesää katsella kuukausi kerrallaan.

– Kesäkuu on aivan eri asia kuin elokuu.

Lisäksi ministeri Saarikko huomautti, että sisä- ja ulkotapahtumat on käsiteltävä erikseen. Lähiviikot ovat koko kesän kannalta ratkaisevat.

Saarikon mukaan ministeriössä on valmisteilla kulttuuri- ja tapahtuma-alan freelancereille suurempi tukipaketti kuin koskaan. Luvassa on moninainen tukikokonaisuus, ja tukea saavat esimerkiksi valtionosuuspohjaiset toimijat.

Riskiryhmät rokotetaan ensin, se lupaus on pidettävä, sanoi Saarikko. Mahdollinen alueellinen kohdentaminen arvioidaan rokotesaatavuuden mukaan, hän toteaa.

– Nyt on tärkeää saada turvallisia rokotteita maahan.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila puolestaan sanoi Ylen aamussa, että huonot uutiset rokotteiden mahdollisista haitoista voivat viivyttää työikäisten rokottamista muutamia viikkoja, mutta näillä näkymin työikäiset olisi kertaalleen rokotettu syyskuuhun mennessä. Rokottamisjärjestystä hiotaan Varhilan mukaan torstaina.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee, että Astra Zenecan koronarokotetta ei anneta jatkossakaan 65-vuotiaille tai sitä nuoremmille, myös Johnson & Johnsonin rokotevalmistuksessa on ongelmansa.

Saarikko luottaa asiantuntijoiden arvioihin, ja hän soisi poliittisen vellonnan rokotteiden alueellisesta kohdentamisesta jäävän vähäiseksi muun muassa siksi, että tautitilanne voi koska tahansa pahentua missä tahansa.

Lue myös:

.
.