Hyppää sisältöön

Rovaniemen Vaaranlammen uusi koulu askeleen lähempänä – koulu rakennetaan vuokramallilla ja aukeaa 2024

Uuden koulun hinta rovaniemeläisille veronmaksajille ei ole vielä tiedossa.

Vaaranlammen koulua on remontoitu vuosien varrella miljoonilla euroilla. Kuva: Vesa Vaarama / Yle

Rovaniemen Vaaranlammen uuden koulun rakentaminen on alkamassa ensi vuonna. Tarkoitus on saada uusi koulu valmiiksi vuonna 2024.

Koulun yhteyteen tulee myös ainakin päiväkoti, mutta mahdollisesti myös muita palveluja kuten neuvola, hammashoitola ja nuorisotilat.

Kaupunki rakennuttaa Vaaranlammen koulun vuokramallilla, eli maksaisi rakennuttajalle vuokraa 20 vuotta. Uuden koulun hinta rovaniemeläisille veronmaksajille ei ole vielä tiedossa.

– Hinta riippuu siitä, mitä muita palveluja rakennukseen tulee. Jos rakennus on 5255 neliön kokoinen, sen hinta perinteisellä tavalla olisi noin 10 miljoonaa euroa tai jopa 12,5–13 miljoonaa euroa, tilapalvelupäällikkö Pekka Latvala Rovaniemen kaupungilta sanoo.

Vanha koulu puretaan ensi talvena

Rovaniemen kaupungin tilajaosto päätti keskiviikkona aloittaa uuden koulun hankesuunnitelman tekemisen. Lisäksi tilajaosto päätti, että Vaaranlammen päiväkoti siirtyy väistötiloihin Koskikadulle elokuussa, alueen hammashoitopalvelut järjestetään tilapäisesti pienteollisuustalolla ja neuvolalle etsitään uudet tilat.

Latvalan mukaan hankesuunnitelma ja tarjouspyyntöasiakirjat valmistuvat kuluvan vuoden aikana. Koulun rakennuttaja ja vuokraisäntä valitaan aikanaan tarjouskilpailun perusteella.

Nykyinen, sisäilmaongelmien takia käyttökiellossa oleva koulurakennus puretaan uuden tieltä ensi talvena. Koululaiset ovat evakkotiloissa Kairatiellä, kunnes uusi koulu avaa ovensa elokuussa 2024.

Rovaniemen kaupunki on aiemmin rakennuttanut vuokramallilla Ruokolammen ja Mustikkaharjun päiväkodit. Tarkoitus on rakennuttaa myös Näsmäntien vanhusten palvelukoti vuokramallilla.