Oulangan kansallispuiston Pähkänänkallio halutaan rauhoittaa ihmisiltä kesäisin

Pähkänänkalliolla asuu muuttohaukka, jonka pesintä halutaan varmistaa.

Pähkänänkallio on suosittu maisemakuvauspaikka. Kuva: Metsähallitus Mari Limnell.

Metsähallitus haluaa ihmiset pois Oulangan kansallispuiston Pähkänänkalliolta. Paikka on ollut vuosikymmenet ja erityisesti viimeiset vuodet erityisen suosittu Karhunkierroksen luontokuvauspaikka hienon maisemansa vuoksi.

– Sosiaalinen media on moninkertaistanut Pähkänänkallion suosion. Siellä käydään kuvaamassa maisemaa paljon ja kuvia halutaan someen, toteaa Metsähallituksen puistonjohtaja Sari Alatossava.

Alueella asuu muuttohaukka, jonka pesintää Metsähallitus haluaa varjella. Pähkänänkalliolle ei saisi Metsähallituksen esityksen mukaan mennä touko-elokuun välisenä aikana.

Kuusamon kaupunki toteaa tulevassa kaupunginhallituksen kokouksessa lausunnossaan, että Pähkänänkallion liikkumisrajoituksella voisi olla haitallinen vaikutus Kuusamon vetovoimaan ja matkailuun.

Puistonjohtaja Sari Alatossava Metsähallituksesta muistuttaa, että Metsähallituksen tehtävä on suojella uhanalaisia lajeja kansallispuistossa.

– Meidän lakisääteinen tehtävä on suojella luontoa. Haluamme nähdä myös, että Kuusamon vetovoima ei ole yhdestä yksittäisestä maisemasta kiinni, Sari Alatossava toteaa.

Alatossava muistuttaa, että Pähkänänkalliolle saisi kesäisestä kiellosta huolimatta mennä kuvaamaan edelleen syksyisin elokuun jälkeen.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.