1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ukraina

Baltian maiden ulkoministerit osoittivat Kiovassa tukensa Ukrainalle: Vaativat Venäjää lopettamaan uhittelun

Baltian maiden ulkoministerit tuomitsivat Venäjän toimet Itä-Ukrainassa.

Ukraina
Zelenskyi kulkee maastopuvussa, luotiliveissä ja kypärässä ryteikköisessä juoksuhaudassa. Taustalla näkyy kaksi miestä. Miehellä Zelenskyin takana ei ole kypärää päässään.
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vieraili konfliktialueella Itä-Ukrainassa 9. huhtikuuta.Ukrainan presidentin lehdistöpalvelu / EPA

Latvian, Liettuan ja Viron ulkoministerit ovat Kiovassa vierailulla osoittamassa tukeaan Ukrainalle. Ukrainan ja Venäjän väliset jännitteet ovat kiristyneet entisestään, kun Venäjä on siirtänyt joukkojaan maiden rajalle ja valtaamalleen Krimin niemimaalle.

Baltian maiden ulkoministerit tuomitsivat lehdistötilaisuudessa Venäjän toiminnan Itä-Ukrainassa ja vaativat Venäjää vähentämään jännitteitä alueella ja palaamaan takaisin neuvotteluihin.

Reutersin mukaan Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba lausui, että on välttämätöntä osoittaa Venäjälle, että kriisin kärjestymisellä olisi sille hyvin tuskallisia seurauksia.

– Me neljä tuomitsemme Venäjän aiheuttaman tilanteen pahenemisen, Venäjän lausunnot ja toimet, joiden tarkoituksena on ollut kiristää jännitteitä, Kuleba sanoi.

Kuleba totesi, että Venäjä saa maksaa seurauksista, jos se pyrkii maiden välisen rajan yli.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhui tänään puhelimessa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa.

Niinistö vahvisti keskustelussa Suomen tuen Ukrainan suvereniteetille ja alueelliselle koskemattomuudelle.

Lisää aiheesta:

Niinistö puhui Ukrainan presidentin kanssa maan jännittyneestä tilanteesta

"He valmistautuvat suurhyökkäykseen", uskoo venäläisiä kiikaroiva ukrainalaissotilas – Lue Ylen raportti Itä-Ukrainan konfliktin etulinjasta

Jännitys Venäjän joukkojenkeskityksistä Ukrainan tuntumaan jatkuu – Pelottelua vai valmistautumista hyökkäysoperaatioon?

Pelko palasi Ukrainan etulinjassa elävien ihmisten elämään: "Minne minä pakenisin?" – Yle raportoi pahentuvasta tilanteesta paikan päältä

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi