Hyppää sisältöön

Kimmo Niemestä Kurikan kulttuuripäällikkö

Kulttuuripäällikön valinta on ollut Kurikassa pitkä, monivaiheinen ja kohuakin herättänyt prosessi.

Pieni maaseutukaupunki on vuosien varrella tarjonnut asukkailleen monipuolisia kulttuuri- ja vapaa-ajanpalveluja. Lukion äidinkielen tunneilla on muun muassa lausuttu ja oppilaat ovat esiintyneet monissa juhlissa. Kuva vuodelta 2015. Kuva: Päivi Rautanen

Seinäjoen opiskelijakunnan toiminnanjohtaja Kimmo Niemi, 46, on valittu Kurikan kulttuuripäälliköksi. Hän aloittaa tehtävässä elokuussa. Valinnan teki keskiviikkoillalla Kurikan vapaa-aikalautakunta.

Kulttuuripäällikön valinta on ollut Kurikassa monivaiheinen ja kohuakin saanut prosessi. Tehtävään valittiin jo viime kesänä viranhaltija, mutta kaupunginhallitus käytti otto-oikeuttaan ja asia lähti uuteen valmisteluun. Uudelleen auki laitettua virkaa haki 24 henkilöä.

Kimmo Niemi kertoo lähtevänsä uuteen tehtävään hyvin motivoituneena.

– Värikäs prosessihan tässä on taustalla, mutta en anna sen haitata, vaan lähden avoimin mielin tekemään töitä. Toimenkuva on uusi, joten ryhdyn puhtaalta pöydältä kehittämään paikkakunnan vapaa-aikatoimea, Kimmo Niemi toteaa.

Niemi asuu Kurikassa, mitä hän pitää tehtävässään etuna.

– Tiedän paikkakunnan meiningit.

Kimmo Niemi ehti työskennellä pitkään opiskelijakunta Samossa. Tänä keväänä tuli täyteen 15 vuotta. Musiikin harrastajat tuntevat Kurikan uuden kulttuuripäällikön saksofonistina.

Kimmo Niemi aloittaa uudessa tehtävässään kesän lopulla. Kuva: Kimmo Niemi
.
.