1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ravintolat

Jälleen vain muutama tunti peliaikaa – Ravintolasulku päättyykin Pohjois-Savossa yllättäen jo huomenna

Terassikausi avataan ainakin Kuopion Kauppakadulla jo huomenna.

ravintolat
Ravintola baaritiskillä oluthanoja.
Valtioneuvosto määrittää alueet, joilla ravintolasulku on voimassa.Henrietta Hassinen / Yle

Ravintoloiden sulku päättyy Pohjois-Savossa yllättäen jo huomenna perjantaina, työ- ja elinkeinoministeriön nettisivuilla kerrotaan (siirryt toiseen palveluun). Taustalla on alueen parantunut tautitilanne.

– Onhan tässä taas ruhtinaallisesti aikaa valmistella, Vararengasravintoloiden toimitusjohtaja Juho Rissanen naurahtaa.

Tarkoituksena on polkaista terassikausi käyntiin saman tien, kun ravintoloiden ovet voidaan huomenna avata.

– Terassialue aidattiin jo ennakkoon ja tuotiin kalusteet laidalle odottamaan, huomenna sitten vain kasataan. Nyt koetetaan saada väki töihin huomiseksi ja löytää hyllyn perältä jotain myytävää, kun eivät tilaukset ehdi tulla tällä aikataululla. Mutta ei hätää, onhan tämä ihan hauskaa, Rissanen sanoo.

Kaikkialla muuallakin Suomessa ravintolat voidaan avata asiakkaille ensi maanantaina 19. huhtikuuta. Tällöin on edelleen noudatettava väliaikaisia rajoituksia, jotka koskevat esimerkiksi aukioloa, anniskeluaikoja, asiakkaiden liikkumista ravintolassa sekä asiakaspaikkamääriä.

Valtioneuvosto määrittää alueet, joilla ravintolasulku on voimassa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi keskiviikkona 14. huhtikuuta uusimman arvionsa alueiden tautitilanteesta. Sen perusteella sulku ei ole enää välttämätön Pohjois-Savossa.

Tästä syystä valtioneuvosto muutti jo torstaina 15. huhtikuuta asetusta, joka määrittelee alueet sulun piirissä.

Sulun päätyttyä kaikkialla ensi maanantaina, ravitsemisliikkeiden rajoituksia jatketaan tartuntatautilain nojalla edelleen. Valtioneuvoston on tarkoitus antaa perjantaina asetus, jossa ravitsemisliikkeiden rajoituksista säädetään tarkemmin alueittain.

Nämä rajoitukset on tarkoitus saada voimaan heti maanantaina 19. päivä sulun päätyttyä.

Lue myös:

Ravintoloiden sulku alkoi myös Pohjois-Savossa – koronan ilmaantuvuusluku on korkeampi muihin perustason alueisiin verrattuna

Lue seuraavaksi