Hyppää sisältöön

Kuva äitinsä arkun perässä kävelevistä Williamista ja Harrysta on ikoninen, mutta Philipin arkun takana veljeksiä ei nähdä vierekkäin

Molemmat prinssit osallistuvat hautajaisiin ja saattavat isoisänsä arkkua, mutta heidän väliinsä asettuu serkku Peter Phillips.

William ja Harry saattoivat äitinsä arkkua vuonna 1997. Kuva: Gerry Penny / AOP

Englannin prinssit William ja Harry eivät aio kävellä vierekkäin isoisänsä arkun perässä. Prinssi Philipin hautajaiset pidetään lauantaina.

Kun Williamin ja Harryn äiti Diana kuoli elokuussa 1997, Philip kysyi 15-vuotiaalta Williamilta ja 12-vuotiaalta Harrylta: Jos minä kävelen, kävelettekö kanssani?

Kuva arkun perässä kävelevistä pojista levisi ympäri maailmaa. Silloinkaan he eivät kävelleet rinnakkain – Dianan veli Charles Spencer käveli heidän välissään, ja prinssit Charles ja Philip uloimpina.

Molemmat prinssit osallistuvat hautajaisiin ja saattavat isoisänsä arkkua, mutta tällä kertaa heidän väliinsä asettuu serkku Peter Phillips, prinsessa Annen ja Mark Philippsin esikoinen.

Uutistoimisto AP:n mukaan prinssit eivät kävele vierekkäin, koska Harryn luopuminen kuninkaallisista velvoitteista ja muutto Yhdysvaltoihin on kiristänyt veljesten välejä ja mahdollisten outojen tilanteiden mahdollisuus halutaan minimoida. Hovi ei ole kommentoinut, onko Williamin ja Harryn saattuesijoittelussa kyse perheriidasta.

Harry ja hänen vaimonsa Meghan kertoivat muuttonsa syistä Oprah Winfreyllä muutamia viikkoja sitten. Meghan kertoi haastattelussa, miten hovissa oli "kannettu huolta ja käyty keskustelua siitä, kuinka tummaihoisen pojan hän tulee synnyttämään".

Prinssi Philip kuoli 99-vuotiaana viime perjantaina. Hänen arkkuaan saattaa 15 henkilöä. Joukkoa johtavat prinssi Charles ja prinsessa Anne.

Prinssi Harryn vaimo Meghan ei osallistu hautajaisiin lääkärin neuvosta. Hän odottaa pariskunnan toista lasta.

Hautajaisiin osallistuu koronan vuoksi kaikkiaan vain 30 henkilöä. Vieraat käyttävät maskeja ja noudattavat turvavälejä.

Prinssi Philip, Edinburghin herttua, meni naimisiin kruununprinsessa Elizabethin, nykyisen kuningatar Elisabetin kanssa vuonna 1947. Hän työskenteli laivastossa, ennen kuin luopui urastaan edustaakseen kuningattaren rinnalla.

Kuninkaallisten laivaston, merijalkaväen, lennoston ja Britannian armeijan edustajat osallistuvat hautajaissaattueeseen.

Korjattu 16. huhtikuuta kello 5.03 Philipin ja Elizabethin häävuosi.

Lue lisää: