1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomen poliittiset puolueet

HS-gallup: SDP:n kannatus laskenut alle 20 prosentin, perussuomalaiset yhä suosituin

Perussuomalaisia äänestäisi nyt 21,6 prosenttia suomalaisista, SDP:tä 19,7 prosenttia.

Suomen poliittiset puolueet
Pääministeri Sanna Marin. 31.3.2021.
Pääministeri Sanna Marinin johtaman SDP:n kannatusprosentti laski HS:n edelliseen gallupiin verrattuna 0,8 prosenttiyksikköä.Jorge Gonzalez / Yle

Pääministeripuolue SDP:n kannatus on laskenut alle 20 prosentin Helsingin Sanomien tuoreessa gallupissa (siirryt toiseen palveluun). SDP:n kannatus laski edellisestä, maaliskuussa tehdystä mittauksesta 0,8 prosenttiyksikköä ja on nyt 19,7 prosenttia. Puolueen kannatus on laskenut alle 20 prosentin ensimmäistä kertaa sitten viime vuoden maaliskuun.

Perussuomalaiset on edelleen suosituin puolue 21,6 prosentin kannatuksella. Perussuomalaisten kannatus on noussut 0,1 prosenttiyksikköä. Kolmanneksi suosituin puolue on kokoomus 16,2 prosentin kannatuksella. Kokoomuksen kannatus nousi 0,2 prosenttiyksikköä.

Kantar TNS:n tekemään mittaukseen haastateltiin yli 2 400 ihmistä 15.3.-9.4. välisenä aikana. HS:n kyselyssä tiedustellaan, mitä puoluetta vastaaja äänestäisi, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.

Helsingin Sanomien huhtikuun gallup osuu aikaan, jolloin osa kansalaisista olisi jo äänestänyt ennakkoon kuntavaaleissa, jos vaaleja ei olisi siirretty. Kuntavaalit siirrettiin kesäkuun 13. päivälle koronatilanteen takia.

Lue seuraavaksi