1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pieksämäki

Ministeri valmis tukemaan Pieksämäen uutta koulutuskeskusta puolen miljoonan potilla: "Pitää hakea uusia ideoita"

Pieksämäellä halutaan laajentaa Diakin kampusta ja perustaa uusi vanhus- ja vammaistyön osaamiskeskus.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Opetus- ja kulttuuriministeriö on valmis tukemaan taloudellisesti uuden vanhus- ja vammaistyön osaamiskeskuksen perustamista Pieksämäelle.

– Ministeriöllä on valmius osallistua suunnitelman rahoittamiseen yhteensä 500 000 euron summalla, mikäli se turvaa koulutuksen tulevaisuuden Pieksämäellä, kertoo tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko sähköpostitse.

Ajatuksena Pieksämäen hankkeessa on laajentaa Diakonia-ammattikorkeakoulun nykyistä kampusta. Kampukselle kaavaillaan 500 opiskelupaikkaa, mikä lähes kaksinkertaistaisi kampuksen nykyisen opiskelijamäärän.

"Pitää hakea uusia ideoita"

Saarikon mukaan Etelä-Savo on nopeasti ikääntyvä maakunta ja tähän vastaamiseksi pitää hakea uusia konkreettisia ideoita

Saarikko toteaa, että yhtenä ammattikorkeakoulujen lainsäädäntöön kirjattuna tehtävänä on aluekehityksen edistäminen. Korkeakouluilla on kuitenkin Saarikon mukaan vahva autonomia ja ne tekevät ratkaisunsa aina omista lähtökohdistaan.

Pieksämäen osaamiskeskushankkeessa ovat mukana Diakonia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen korkeakoulutoimijat, Vaalijala, Etelä- ja Pohjois-Savon maakunnat ja Essote sekä Pieksämäen kaupunki.