1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yhdysvallat

Kahdeksan kuoli joukkoampumisessa Indianapolisin lentokentän lähellä, useita haavoittuneita – FBI kuulusteli ampujaa viime vuonna

Poliisin mukaan tekijä surmasi itsensä. Kansalaisjärjestö Sikh Coalitionin mukaan uhrien joukossa on sikhiyhteisön jäseniä.

Yhdysvallat
Rikospaikkatutkijoita ampumispaikalla Indianapolisissa perjantaina.
Rikospaikkatutkijoita ampumispaikalla Indianapolisissa perjantaina.Jeff Dean / AFP

Kahdeksan ihmistä kuoli ja useita haavoittui joukkoampumisessa Yhdysvaltain Indianapolisissa.

Ampuminen tapahtui kuljetusyhtiö FedExin varaston luona Indianapolisin lentokentän läheisyydessä myöhään torstai-iltana paikallista aikaa.

Uutistoimisto AP:n mukaan silminnäkijä kertoi nähneensä paikalla miehen, joka oli aseistautunut ilmeisesti automaattikiväärillä.

Poliisin mukaan ampuja oli 19-vuotias mies. Ampujan motiivista ei ole toistaiseksi tietoa. Hän oli FedExin entinen työntekijä, ja työskennellyt yhtiössä viimeksi viime vuonna.

Indianapolisin poliisin edustaja Craig McCartt sanoi uutistoimisto AP:n mukaan, että asemies alkoi ensin ampua parkkipaikalla ja meni sen jälkeen rakennuksen sisään.

McCarttin mukaan epäilty ilmeisesti surmasi itsensä hieman ennen kuin poliisi saapui paikalle.

Poliisin mukaan suuri osa iskukohteen työntekijöistä on sikhejä. Kansalaisjärjestö Sikh Coalition vahvisti myöhemmin, että yhteisön jäseniä on hyökkäyksessä kuolleiden ja haavoittuneiden joukossa.

Indianapolis kartalla
Derrick Frilund / Yle

FBI kuulusteli ampujaa viime vuonna

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI kertoi perjantaina kuulustelleensa ampujaa viime vuonna. FBI:n tutkimuksia johtavan Paul Keenanin mukaan ampujan äiti oli ottanut yhteyttä viranomaisiin, koska oli pelännyt, että poikansa aikoo hankkiutua poliisin ampumaksi.

Keenanin mukaan miestä kuulusteltiin hänen makuuhuoneestaan löytyneiden esineiden vuoksi, mutta ei tarkentanut, mistä esineistä oli kyse. FBI:n mukaan miestä ei todettu rotuun perustuvan ideologian kannattajaksi.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi