Hyppää sisältöön

Toista tuhatta ysiluokkalaista saa tukea työllistymiseen kesäksi Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Ysit töihin -kampanjassa 4H-yhdistykset opettavat yhdeksäsluokkalaisille työelämätaitoja ja auttavat hankkimaan kesätyöpaikkaa.

Kesätöihin valmentavaan koulutukseen on osallistunut Pohjois-Pohjanmaalla lähes 790 ja Kainuussa noin 520 nuorta. Kuva: Malin Valtonen / Yle

Yhä useampi yhdeksäsluokkalainen saa apua kesätöiden etsimiseen 4H-järjestöltä Ysit töihin -kampanjassa.

Pohjois-Pohjanmaalla työelämään valmentavaan koulutukseen on osallistunut lähes 790 ysiluokkalaista. Järjestäjiä on ollut seitsemän paikallista 4H-yhdistystä: Haapajärvi, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tynävä ja Utajärvi.

Kainuussa Kajaanin ja Suomussalmen yhdistykset auttavat ysiluokkalaisia työllistymään tulevaksi kesäksi. Valmennusta on saanut noin 520 koululaista, joista suurin osa on ollut ysiluokkalaisia. Myös kahdeksasluokkalaisia on koulutettu, kertoo aluejohtaja Heli Hietala.

Valmennuksia on järjestetty yläluokkalaisten koulupäivän aikana. Kaikissa kunnissa ei ole pystytty järjestämään koko ikäryhmälle valmennusta ja esimerkiksi tuhansien peruskoululaisten Oulussa on keskitytty Ylikiimingin ysiluokkalaisiin.

Valtakunnalliseksi laajentuneessa Ysit töihin -kampanjassa 4H-yhdistykset etsivät nyt nuorille myös aktiivisesti työpaikkoja.

4H-järjestö järjestää nuorten työelämävalmennuksen lisäksi myös yrittäjyyskoulutusta. Nuorten työelämään ja yrittäjyyteen valmentaminen on 4H-yhdistyksissä jo vakiintunutta toimintaa.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.