Hyppää sisältöön

Vierumäelle tulee täysimittainen kylpylä – Holiday Club avaa hotellin jo ensi kesänä

Holiday Club Resorts Oy jatkaa myös loma-asuntorakentamista Heinolassa.

Vierumäen hotellilla on ollut eri operaattoreita. Nyt se kylkeensä Holiday Clubin nimen. Havainnekuva. Kuva: Holiday Club Resorts

Holiday Club alkaa pyörittää hotellitoimintaa Heinolan Vierumäellä. Hotellin yhteyteen aiotaan rakentaa myös täysimittainen kylpylä.

Holiday Club Resorts Oy.stä tulee nyt tyhjillään olevan hotellin uusi operaattori, ja tavoitteena on avata se heinäkuussa 2021. Samalla yhtiö aloittaa kiinteistön omistajien kanssa hankesuunnittelun, jossa tavoitteena on rakentaa hotellin yhteyteen täysimittainen kylpylä vuoteen 2024 mennessä.

Kiinteistö on hyvässä kunnossa, mutta koronaepidemian vuoksi avajaispäivämäärää ei ole lyöty tarkemmin lukkoon.

– Palveluja tullaan kehittämään kesään mennessä. Olemme jo aloittaneet pohdinnan, millaista ravintolatarjontaa Vierumäelle vaiheittain tuodaan, kertoo Holiday Club Resortsin toimitusjohtaja Maisa Romanainen.

Kiinteistössä on jo valmiina day spa -tilat ja keilahalli. Hotellikiinteistön omistaa S-Pankin hallinnoima yhteissijoitusyhtiö, jossa sijoittajina ovat Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia sekä Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo.

Aktiviteetit tärkeä osa matkailupakettia

Holiday Club on jo rakentanut loma-asuntoja Vierumäelle, ja yhtiö jatkaa sitä. Suunnitteilla on loma-asuntoja myös hotellin yhteyteen.

Toimitusjohtaja Romanaisen mukaan tontilla on paljon tilaa kylpylälle, mutta hän ei vielä osaa sanoa tarkemmin, minkäkokoinen siitä on määrä tulla. Konseptia sovitellaan tämän päivän tarpeisiin, mutta ainakin saunamaailma, ulkoallas, sisäallas ja lapsille suunnatut toiminnot ovat listalla.

Romanainen katsoo, että Vierumäki tarjoaa hyvät puitteet yrityksen asiakkaille, jotka ovat kaivanneet kylpylää Etelä-Suomeen ja jotka arvostavat aktiviteetteja.

– Asiakkaamme golfaavat, hiihtävät, pelaavat tennistä ja nauttivat luonnosta. Nämä kaikki elementit ovat Vierumäellä valmiiksi.

Toinenkin hotellihanke on meneillään

Myös Vierumäki-yhtiöt on rakentamassa hotellia alueelle. Se tulee vanhaan Ilkka-rakennukseen. Yhtiö investoi myös muun muassa urheilu- ja liikuntatilojen kohentamiseen Vierumäellä. Toimitusjohtaja Maisa Romanaisen mukaan Holiday Club Resorts tekee alueen muiden toimijoiden yhteistyötä ja kehittää asiakkaiden käyttämiä palveluja.

Hotellitoiminta Vierumäellä on ollut viime vuosina vastatuulessa. Scandic luopui muutama vuosi sitten hotellin operoinnista. Sen jälkeen hotellia pyöritti Vierumäki Country Club, mutta se hakeutui konkurssiin keväällä 2020.

Uutta toimijaa menneisyys ei paina. Holiday Club Resorts luottaa hyvään sijaintiin ja yhtiön omaan, valmiiseen asiakaspohjaan.

– Käyttöasteet ennen koronaa olivat erittäin hyviä kaikissa kohteissamme. Tämä yhdistettynä aktiviteetteihin ja tulevaan kylpylään antaa vahvat mahdollisuudet onnistua, toimitusjohtaja Romanainen vakuuttaa.

Lue myös: