1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Salo

Salon ensimmäinen osallistuva budjetointi kiinnosti – ehdotuksissa korostui ulkona tapahtuva vapaa-ajan toiminta

Salon kaupunki sai lähes 100 ehdotusta, mihin se käyttää 100 000 euroa. Kaupunkilaiset saavat myöhemmin äänestää oman suosikkinsa.

Vapaa-ajanvietto korostui Salon kaupungin saamissa osallistuvan budjetoinnin ehdotuksissas. Arkistokuva. Kuva: Marie Söderman-Salonen/Yle

Salon kaupungille tuli määräaikaan mennessä lähes 100 ehdotusta osallistuvan budjetoinnin kohteiksi. Kaupunkilaisilla oli mahdollisuus ensimmäistä kertaa ehdottaa, mihin tämän vuoden talousarvioon varattu 100 000 euron rahasumma käytetään.

Kohteet vaihtelevat yksittäisestä hankinnasta tai toimenpiteestä laajoihin kokonaisuuksiin.

Hyviä esimerkkejä yksittäisistä toimenpiteistä ovat kukkaniityn perustaminen Vähäjoen varteen ja sähköisten riksapyörien hankkiminen vanhuspalveluihin, kertoo Salon kaupunki tiedotteessaan.

Laajoja kokonaisuuksia ovat puolestaan esimerkiksi lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen erilaisilla toimenpiteillä sekä kolmen uuden ulkoliikuntapaikan perustaminen. Suurin osa ehdotuksista liittyykin asukkaiden vapaa-ajan viettoon ulkotiloissa eli erilaisten ulkoliikuntapaikkojen ja ulkoilureittien kunnostamiseen tai perustamiseen.

Äänestys alkaa 22. huhtikuuta

Kaupungin eri toimialat käyvät nyt ehdotukset läpi ja varmistavat, että mitään esteitä ehdotuksen toteutukselle ei ole.

Ehdotusten runsauden takia Salon kaupunki on siirtänyt äänestyksen aloittamista torstaihin 22. huhtikuuta. Äänestysaikaa jatkettiin vastaavasti 6. toukokuuta asti.

Osassa ehdotuksista oli mukana yksityiskohtainen budjetti, osa ehdotuksista taas oli yleisiä kehittämisideoita ilman tarkempaa suunnitelmaa tai talousarviota. Jos mahdollista, niin näillekin ideoille pyritään määrittelemään jokin budjetti, jotta ne saadaan mukaan äänestykseen.

Kaikki ehdotukset kootaan joka tapauksessa yhteen asukkaiden nähtäville, ja niitä hyödynnetään kaupungin muussa toiminnassa, kertoo Salon kaupunki.