1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronapandemia

Länsi-Pohjassa on todettu viikon kolmas koronatartunta: epidemia vaikuttaa laantuvan

Länsi-Pohjan tilanne vaikuttaa hyvältä myös siksi, että koronaviruksen eteläafrikkalaista muunnosta ei ole enää löytynyt.

koronapandemia
Ilmakuva Rajavartiolaitoksesta, joka suorittaa rajatarkastuksia Torniossa.
Länsi-Pohjassa on perjantaina tullut tietoon yksi uusi koronatartunta, joka on todettu Torniossa karanteenin sisältä.Juuso Stoor / Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on perjantaina tullut tietoon yksi uusi koronavirustartunta. Se on todettu Torniossa karanteenin sisältä.

Kaikkiaan alueella on tällä viikolla tullut tietoon kolme tapausta. Aiemmat tartunnat todettiin ulkomaalaisella henkilöllä ja ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä, jotka molemmat ovat poistuneet alueelta.

– Jos ensi viikko menee yhtä rauhallisesti, niin meillä alkaa olla eväitä tehdä suosituksiin muutoksia, sanoo johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila.

Kuuden henkilön kokoontumisrajoitus on kuitenkin voimassa vapun yli.

Oireettomilta ei ole löytynyt eteläafrikkalaista muunnosta

Länsi-Pohjasta löytyi aiemmin tällä viikolla koronaviruksen eteläafrikkalaista muunnosta, joka tarttuu puolet herkemmin kuin viruksen yleinen muoto.

– Ensi viikon puolivälin jälkeen altistumisista tulee kuluneeksi 14 vuorokautta, jolloin tilanne varmistuu. Nyt kuitenkin näyttää hyvältä, Taskila toteaa.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä artikkelista.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi