1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lapset ja nuoret

Janakkalassa lapset ja nuoret kaipaavat aikuisia tukihenkilöiksi – arkista yhdessä tekemistä, ei mitään sirkustemppuja

Etenkin miehiä kaivataan mukaan toimintaan.

Lapset ja nuoret
aikuinen ja lapsi
Tukihenkilön yksi tärkeimmistä tehtävistä on olla läsnä lapsen tai nuoren arjessa. Kuvituskuva.Yle, Tero Kyllönen

Janakkalassa etsintäkuulutetaan uusia tukihenkilöitä lapsille ja nuorille. Kunnan sosiaalitoimen hakusessa on sellainen aikuinen, joka muun muassa tukee ja turvaa lapsen tai nuoren arkea, kannustaa harrastuksissa tai koulukäynnissä.

– Tukihenkilö toimii rinnalla kulkijana, kuuntelijana ja antaa aikaa sitä tarvitsevalle. Tavallista arkista tekemistä, ei mitään sirkustemppuja, sanoo lastensuojelun palveluohjaaja Sari Nurminen.

Nurmisen mukaan tukihenkilötoiminnassa on tällä hetkellä mukana noin parikymmentä aikuista. Lisää kuitenkin tarvitaan, ja etenkin miespuolisista tukihenkilöistä on pulaa.

Tukihenkilöt tekevät arvokasta työtä

Omaa tukihenkilöä odottavia lapsia ja nuoria on jo jonkin verran jonossa. Palveluohjaaja Sari Nurminen kertoo, että tässä tilanteessa on muutama tukihenkilö jo ottanut toisenkin tuettavan.

– Vapaaehtoiset tukihenkilöt tekevät arvokasta työtä. Toivonkin, että ihmiset kysyvät meiltä rohkeasti, minkälaisesta hommasta on kyse.

Tukihenkilöille on toiminnan aikana tarjolla ohjausta, tukea ja palautetta kunnalta. Lisäksi tukihenkilöllä on mahdollisuus oppia itse uusia asioita ja jakaa omia taitojaan.

Lue seuraavaksi