1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulun Kärpät (Jääkiekon Miesten Liiga)

Kärpät hakee voittoa toisestakin osaottelusta – maalineduspeliin kaivataan suoruutta ja röyhkeyttä

Kahden ottelun maalit lasketaan yhteen ja voittaja etenee jatkopeleihin

Oulun Kärpät (Jääkiekon Miesten Liiga)
Kärpäts kapten Mika Pyörälä i bytesbåset.
Kärppäikoni Mikä Pyörälä luottaa joukkueeseensa.Lehtikuva

Raksilan jäähallissa selviää illalla kumpi joukkueista, Kärpät vai Sport menee Liigassa jatkopeleihin. Kärpillä on 42 voitto Vaasan Sportista alla, ja kahden ottelun maalit ratkaisevat.

Voittoa lähtee hakemaan yli 200:n runkosarjamaalin pyykin saavuttanut hyökkääjä Mika Pyörälä.

– Illan peliin lähdetään nolla-nolla-tilanteesta, vaikka eilinen peli voitettiinkin. Jos yrität vain puolustaa Sportin tasoista joukkuetta vastaan 60 minuuttia, niin huonosti käy, kertoo Pyörälä.

Samaan lähtökohtaan valmistautumisessa luottaa myös päävalmentaja Mikko Manner.

– Toista kiinnitystä lähdetään hakemaan kynsin hampain, jotta voitetaan illan ottelu. Mielestäni lähtökohta on mentaalinen emmekä todellakaan voi miettiä paljonko siellä tulostaululla jo on, laskeskelee Manner.

Kärppien kautta on varjostanut epätasaisuus. Välillä on pelattu hyvin, sitten on tullut useamman pelin tappioputki. Varsinkin maalintekotaito on ollut välillä hakusessa. Pyörälä myöntää, että tällä kaudella maalijyvä on ollut hakusessa. Lääke on suoraviivaisuus maalineduspelissä.

– Vaikein osa-alue jääkiekossa on maalinteko. Jos se olisi helppoa, niin sittenhän sitä rallateltaisiin isolukemisia pelejä. Yksinkertaisesti toimitetaan kiekkoa ja äijää maalille ja sitten irtokiekkoja röyhkeästi sisään, kuten torstaina onnistuttiin Vaasassa, kertoo Pyörälä.

Oulussa on totuttu menestymään, siksi vauhdin haku säälipleijareista on pienoinen yllätys. Tämä voi tuoda kaivattua suoruutta tekemiseen. Päävalmentaja Manner luottaa joukkueeseensa.

– Suurseuran kuuluu olla kärjessä. Joukkueet vaihtuu ja me emme ole olleet tällä kaudella riittävän hyviä, mutta mikä on hienoa on se, että kausi on edelleen kesken, Manner muistuttaa.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi