Hyppää sisältöön

Tommi Mäki pitää kiinni kesän tapahtumistaan

Festivaalijärjestäjän kalenterissa on edelleen tapahtumia Seinäjoelle, Vaasaan, Kokkolaan ja Turkuun. Ne ajoittuvat loppukesään.

Vaasa Festival pystyttiin järjestämään koronakesänä 2020. Kuva: Merja Siirilä / Yle

Festivaalijärjestäjä Tommi Mäki pitää kiinni kaikista pohjalaisista kesätapahtumistaan, vaikka monet valtakunnalliset festivaalit on jälleen peruttu. Mäen johtamat tapahtumat, kuten Seinäjoen Solar Sound, Kokkolan viinijuhlat ja Vaasa Festival, järjestetään heinäkuun lopulla ja elokuun alkupuolella.

– Tuotanto-organisaatiollamme on valmius reagoida nopeasti. Uskon, että pääsemme toteuttamaan suunnitellut tapahtumat.

Mäki sanoo, että kaikki signaalit viittaavat siihen, että rajoitukset ovat loppukesällä jo poistuneet tai ainakin väljentyneet.

Maakunnallinen tapahtuma sopeutuu rajoituksiin

Festivaalijohtaja perustelee tapahtumiensa järjestämismahdollisuutta myös niiden kokoluokalla: kyse on maakunnallisista tapahtumista, joiden päiväkävijämäärä nousee muutamaan tuhanteen.

– Tämän kokoiset festivaalit ovat paljon yksinkertaisempia sopeuttaa rajoitusvaatimuksiinkin kuin monien kymmenien tuhansien kävijöiden valtakunnalliset tapahtumat.

Tommi Mäki huomauttaa, että esimerkiksi tuoli- ja pöytäpaikka on vaadittaessa aivan eri järjestää 4 000 päiväkävijälle kuin 30 000:lle.

Pienet paikallisetkin juhlat tärkeitä ja työllistäviä

Mäki toivoo, että koronakesänä pystyttäisiin maakunnallisten tapahtumien lisäksi järjestämään myös pieniä paikallisia juhlia ja markkinoita, joilla on myös merkitystä tapahtuma-alan työllisyydelle.

– Jokainen tietää, että lähes joka kunnalla on tällaisia kyseiselle alueelle tärkeitä tapahtumia. Nyt on tärkeää, että mahdollisimman paljon pystyttäisiin edes näitä pieniä tapahtumia järjestämään.

Tommi Mäki organisoi myös Turussa Aura Fest -tapahtumaa, joka on Kupittaanpuistossa pidettävä kaupunkifestivaali. Tänä vuonna sen on määrä olla elokuun puolivälissä.