1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Harry Potter -elokuvista tunnettu brittiläinen näyttelijä Helen McCrory on kuollut 52-vuotiaana

Helen McCrory oli yksi Britannian arvostetuimmista näyttelijöistä

Ulkomaat
Näyttelijä helen McCrory
Näyttelijä helen McCrory BFI London Film Festivalilla lokakuussa 2017.Andy Rain / EPA

Brittiläinen näyttelijä Helen McCrory on kuollut, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP. McCrory esiintyi muun muassa televisio-ohjelmassa Peaky Blinders sekä Harry Potter -elokuvissa.

McCroryn kuolemasta medialle kertoi tämän puoliso, näyttelijä Damian Lewis. Lewis myös kirjoitti muistokirjoituksen edesmenneestä puolisostaan Twitterissä. (siirryt toiseen palveluun)

– Hän kuoli, kuten oli elänytkin. Pelottomasti. Hyvä jumala, että rakastimme häntä ja tiedämme kuinka onnekkaita olimme saadessamme hänet osaksi elämäämme. Hän säihkyi niin kirkkaasti. Mene nyt, pikkuinen, taivaan tuuliin, ja kiitos, kirjoitti Lewis twiitissään.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Tiedotteessa McCroryn kerrotaan kuolleen syöpään. Kotonaan kuollut näyttelijä oli 52-vuotias. Hän oli kärsinyt syövästä pitkään.

McCrory oli yksi Britannian arvostetuimmista näyttelijöistä, joka tuli tunnetuksi roolisuorituksistaan pelottavina naishahmoina.

Helen McCrory näytteli muun muassa Harry Potter -elokuvasarjassa Draco Malfoyn äitiä Narcissa Malfoyta sarjan kolmessa viimeisessä elokuvassa. Hänet nähtiin myös James Bond -elokuvassa 007 & Skyfall näyttelemässä Clair Dowarin roolia, ja hänet muistetaan Polly-tädin roolista Peaky Blinders draamasarjassa. McCrory näytteli myös lukuisissa näytelmissä.

McCrory ja Lewis menivät naimisiin vuonna 2007. Heillä on kaksi lasta.

Lue seuraavaksi