1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sosiaalinen media

Trumpin pääsy takaisin Facebookiin yhä epävarmaa – someyhtiön "korkein oikeus" lykkäsi päätöstä

Tapauksen julkisten lausuntojen läpikäyminen vie odotettua enemmän aikaa.

sosiaalinen media
trump facebook
Donald Trump sai kongressitalon valtauksen jälkeen porttikiellon suurimpiin sosiaalisen median palveluihin.AOP

Facebookin valvontalautakunnan oli tarkoitus päättää ensi keskiviikkoon mennessä, salliiko somejätti Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin paluun alustoilleen vai ei. Päätöstä ei synnykään alkuperäisessä aikataulussa, vaan vasta joidenkin viikkojen kuluttua.

"Facebookin korkeimmaksi oikeudeksi" tituleerattu valvontaelin ilmoitti perjantaina, että päätös Trumpin sallimisesta takaisin Facebookin ja Instagramiin syntyy myöhässä.

Syynä viivästykseen on se, että lautakunta on saanut asian tiimoilta yli 9 000 julkista lausuntoa, joita kaikkia ei ole ehditty käydä läpi.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Trump sai väliaikaisen porttikiellon Facebookiin ja Instagramiin sen jälkeen, kun hänen nähtiin yllyttäneen kannattajiaan Yhdysvaltain kongressitalon väkivaltaiseen valtaukseen 6. tammikuuta.

Lopullinen päätös siitä, miten Trumpin porttikiellon kanssa edetään, on viime vuonna perustetun Facebookin valvontalautakunnan tähän asti merkittävin, kirjoittaa BBC (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös: Parikymmentä ihmistä päättää pian, palaako Donald Trump johtamaan joukkojaan Facebookiin – Yksi heistä kertoo, mihin päätös perustuu

Facebookin päätös voi myös lisätä painetta muille someyhtiöille, jotka niin ikään antoivat presidentille porttikieltoja tammikuun 6. päivän tapahtumien jälkeen.

Trumpin henkilökohtaiselle viestinnälle tärkein somekanava Twitter on asettanut entiselle presidentille pysyvän porttikiellon. Samoin on tehnyt Snapchat, kun taas Youtuben porttikielto on tällä erää väliaikainen.

Facebook on ollut keskeinen työkalu Trumpin aiemmalle kampanjoinnille. Megafonia takaisin tavoitteleva entinen presidentti on suunnitellut myös oman somealustansa perustamista.

Lue lisää:

Trump aikoo perustaa oman sosiaalisen median palvelun – ex-presidentin avustaja povaa palvelulle kymmeniä miljoonia käyttäjiä

Twitter ei päästä Trumpia takaisin, vaikka tämä asettuisi uudelleen ehdolle – Facebook odottaa lautakuntansa päätöstä

Amazon epää verkkopalvelunsa Trumpin kannattajien suosimalta Parler-viestipalvelulta

Tutkijat: Twitterin kurinpalautus Trumpille on oikea veto, vaikka tulikin kovin myöhään – "Nyt käydään selkeästi viestinnän valtataistelua"

Trumpin Twitter-tilin sulkeminen: vastustajat kiittävät, kannattajat arvostelevat sensuuria

Lue seuraavaksi