1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nurmijärvi

Omakotitalon asukkaat heräsivät tulipaloon Nurmijärvellä –  rakennus tuhoutui täysin, mutta palon leviäminen naapuriin onnistuttiin estämään

Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Nurmijärvi
Läheltä
Yle

Nurmijärvellä noin 120 neliömetrin omakotitalo on tuhoutunut tulipalossa tänään aamulla, kerrotaan Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Palopaikka sijaitsee Lintumetsän omakotitaloalueella. Hätäkeskus sai ilmoituksen tulipalosta Kurjenkujalla puoli seitsemän aikaan aamulla. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle omakotitalo oli jo ilmiliekeissä.

Päivystävän palomestarin Raimo Laakson mukaan talon asukkaat heräsivät paloon. Kaikki viisi ihmistä pääsivät ulos ilman vammoja, mutta rakennus tuhoutui täysin.

Palon leviäminen viereiseen omakotitaloon onnistuttiin täpärästi estämään.

– Se oli ihan minuuteista kiinni, Laakso kertoo.

Palon leviäminen estettiin

Laakson mukaan rakennus paloi niin voimakkaasti, että sen säteilylämpö oli lähellä sytyttää viereisen talon. Palon leviäminen pystyttiin estämään laittamalla vesivalelu viereisen talon kylkeen, palomestari kertoo.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Laakson mukaan palo sai alkunsa talon kuistin tuntumasta, joko sisältä tai ulkoa.

Poliisi tutkii palon syytä. Mitään tuhopolttoon viittaavaa ei Laakson mukaan ole löytynyt.

Palosta levisi runsaasti savua lähialueille.

– Siitä tuli ilmoituksia, mutta nyt se rupeaa vähän hälvenemään, Laakso sanoi puoli yhdeksän aikaan aamulla.

Varsinaiset sammutustyöt ovat jo ohi, ja palopaikalla tehdään jälkiraivausta. Sen arvioidaan kestävän ainakin iltapäivään asti.

Juttua muokattu 17.4. klo 9.13: Päivitetty kauttaaltaan uusilla tiedoilla.

Lue seuraavaksi