1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. biisoni

Yli 20 biisonia otti hatkat ja päätyi hotellin pihaan – katso video kylän keskustassa juoksentelevista eläimistä

Etelä-Karjalassa reilun 20 biisonin lauma lähti päivälenkille ja vieraili kylän keskustassa.

biisoni
Biisonilauma keskellä keskustaa
Video: Alvar Makslahti

Itärajalla sijaitsevassa Parikkalassa moni saattoi lauantaina aamupäivällä hieraista silmiään. Reilun 20 biisonin lauma nimittäin juoksenteli Etelä-Karjalan Parikkalassa, Uukuniemen pitäjässä keskellä kylän keskustaa.

– Siinä ne pyörivät hotellin pihalla ihmeissään ympyrää, kertoo paikalla ollut Alvar Makslahti.

Makslahti oli yöpynyt muutaman ystävänsä kanssa paikallisessa hotellissa. Aamulla herättyään he huomasivat ikkunan takana liikuskelevan biisonilauman. Makslahti arvioi, että biisoneita oli laumassa yhteensä noin parikymmentä.

Nuori mies kertoo olleensa näystä ihmeissään, vaikka tämä ei ollutkaan ensimmäinen kerta kun hän kohtasi biisoneita.

– Meillä on kesämökki tässä lähellä, joten olen aiemminkin nähnyt täällä karanneita biisoneita. Aina se toki hätkähdyttää.

Makslahden mukaan biisonit jatkoivat nopeasti matkaansa hotellin pihalta.

Lauma yritetään motittaa

Biisonilauman karkumatkasta ensin kertoneen Itä-Savon (siirryt toiseen palveluun) mukaan laumaa yritetään nyt "motittaa" rajavyöhykkeen tuntumassa. Biisonien omistaja on todennut lehdelle, että laumaa on turha lähteä voimalla ajamaan oikeaan suuntaan.

Lehden mukaan jahtiporukka on asettunut ikään kuin ketjuksi estämään lauman suuntaamisen Venäjää kohti. Matkaa kotitarhaan on kolmisen kilometriä, ja laumaa ohjaillaan rauhallisesti itse kulkemaan oikeaan suuntaan.

Lue seuraavaksi