1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Norja

Maanvyörymä Pohjois-Norjan Tenolla tuhosi satoja metrejä tietä

Onnettomuuspaikka on reilun 50 kilometrin ajomatkan päässä Suomen rajasta. Maanvyörymän läheisyydestä evakuoitiin kolme ihmistä.

Norja
Teno kalastuskauden alussa 1.6.2020
Tenon kunta on saanut nimensä suomalaisillekin kalastajille tutusta Tenojoesta. Kuvituskuva.Vesa Toppari / Yle

Pohjois-Norjassa Tenon kunnassa on sattunut maanvyörymä, joka on tuhonnut maantietä noin 250 metrin matkalta. Varhain sunnuntaiaamuna sattuneen maanvyörymän ei viranomaisten mukaan tiedetä aiheuttaneen loukkaantumisia.

Viranomaiset kertovat evakuoineensa alueen mökeistä kolme ihmistä.

– Olemme tarkistaneet kymmenestä viiteentoista rakennusta onnettomuuspaikan läheisyydestä. Katsomme evakuoinnin päättyneeksi, tehtävänjohtaja Sondre Olsen Bakka kertoi uutistoimisto NTB:lle.

Kartta Pohjois-Suomesta ja Pohjois-Norjasta, johon on merkitty Rovaniemen ja Tenon sijainnit sekä rastilla maanvyörymän paikka.
Onnettomuuspaikka sijaitsee Jäämeren rannalla Tenon kunnassa.Tommi Pylkkö / Yle

Onnettomuuspaikka on tiellä 98 Jäämeren rannalla, ja kunnan viranomaiset ja geologit tarkastavat aluetta. Tie on poikki määrittämättömän ajan. Poliisin mukaan kenenkään ei kuitenkaan uskota jääneen eristyksiin. Kiertotieksi suositellaan E6-tietä Lakselvin kautta.

Tenon kunta sijaitsee Finnmarkin läänissä Suomen rajalla. Onnettomuuspaikalta on matkaa Suomen rajalle Nuorgamiin tietä pitkin reilut 50 kilometriä.

Lue myös:

Poikkeuksellinen esitys Tenolle: Suomi ja Norja haluavat kieltää lohestuksen ensi kesänä

Norja esittää täyskieltoa Tenon lohen kalastukselle alkavalle kalastuskaudelle – taustalla lohikantojen heikentynyt tila

Norja rajoittaa kalastusta Finnmarkin merialueella – tarkoituksena pelastaa Tenon lohikanta

Lähteet: TT, NTB

Lue seuraavaksi