Hyppää sisältöön

Helsingissä osoitettiin jälleen mieltä koronarajoituksia vastaan - poliisi otti kiinni 17 henkilöä

Mielenilmauksiin osallistui poliisin arvion mukaan 200–300 ihmistä.

Helsingin poliisi keskeytti kummatkin mielenilmaukset. Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle

Helsingissä on jälleen osoitettu mieltä koronarajoituksia vastaan. Mielenosoituksia oli kaksi, joista toinen oli poliisin mukaan laiton. Noin 200–300 ihmistä osallistui poliisin arvion mukaan kulkueeseen eri puolilla Helsingin keskustaa. Poliisi hajotti mielenilmauksia ja otti kiinni 17 ihmistä.

Kiinniottoja tehtiin 17 kappaletta. Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle

Laiton mielenilmaus alkoi noin kello kaksi iltapäivällä Helsingin Senaatintorilla. Poliisin näkökulmasta mielenilmaus oli laiton, koska siitä ei ollut tehty ilmoitusta viranomaisille etukäteen, sillä ei ollut nimettyä järjestäjää, ja siinä rikottiin tämänhetkisiä kokoontumisrajoituksia. Kokoontumista oli mainostettu sosiaalisessa mediassa ennakkoon.

Myöhemmin iltapäivällä laittomaan mielenilmauksen osallistujat yrittivät lähteä kulkueena kohti eduskuntataloa ja edelleen Rautatientoria. Poliisi ohjasi ja saartoi kulkijat Esplanadin puistoon, jonne kulkue pysäytettiin ja kokoontuminen hajoitettiin.

Mielenosoittajat vastustivat koronarajoituksia. Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle

Myös Rautatientorin laillinen mielenosoitus koki karun lopun, kun osa laittomasta mielenosoituksesta lähteneitä henkilöitä liittyi siihen, eikä järjestäjä pystynyt enää valvomaan määräyksiä.

Poliisi saartoi Fabianinkadun linja-autolla. Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle

– Samanhenkisistä seurueista oli varmaan kysymys kummassakin mielenilmauksessa, komisario Jarmo Heinonen Helsingin poliisista, kertoo Yle uutisille.

Lopulta poliisi lopetti myös ennakkoon ilmoitetun mielenilmauksen.

.
.