1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Egypti

Ainakin 11 ihmistä kuoli junaonnettomuudessa Egyptissä

Juna oli matkalla Kairosta Mansouran kaupunkiin Niilin suistoon, kun neljä sen vaunuista suistui radalta.

Egypti
Egyptin junaonnettomuus
Egyptin junaonnettomuus

Ainakin 11 ihmistä on kuollut ja noin sata loukkaantunut Egyptissä tapahtuneessa junaonnettomuudessa, kertoo Egyptin terveysministeriö tiedotteessaan.

Onnettomuus tapahtui sunnuntaina iltapäivällä kahdelta paikallista aikaa Al-Qalyubiyyan kuvernoraatissa noin 40 kilometriä Kairosta pohjoiseen. Juna oli matkalla Kairosta Mansouran kaupunkiin Niilin suistoon, kun neljä sen vaunuista suistui radalta.

Onnettomuuden syy ei ole vielä tarkemmin tiedossa. Egyptin presidentti Abdel-Fattah al-Sisi on käskenyt pääministeriä Mostafa Madboulya perustamaan viranomaiskomitean tutkimaan tapahtunutta, kertoo Egyptin valtion omistama Al Ahram -sanomalehti verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Yhteensä kymmenen virkailijaa, mukaan lukien junankuljettaja, on pidätetty kuulusteluja varten.

Ministeriön mukaan yli 50 ambulanssia vei onnettomuuden uhreja kolmeen eri sairaalaan alueella.

Egyptissä on tapahtunut useita raideonnettomuuksia viime aikoina. Marraskuussa ainakin 20 ihmistä kuoli ja lähes 200 loukkaantui, kun kaksi junaa törmäsi toisiinsa Tahtan kaupungin lähellä, noin 440 kilometriä Kairosta etelään.

Aiemmin tässä kuussa 15 ihmistä loukkaantui, kun kaksi junanvaunua suistui raiteilta Minya al-Qamhin kaupungin lähettyvillä. Kaupunki sijaitsee noin 70 kilometriä Kairosta pohjoiseen.

Lue myös:

Egyptin junaturmassa kuoli vähemmän ihmisiä kuin alun perin ilmoitettiin(27.3.)

Egyptissä ainakin 32 kuollut ja yli sata loukkaantunut kahden matkustajajunan yhteentörmäyksessä(26.3.)

Lähteet: Reuters, AP, AFP

Lue seuraavaksi