Hyppää sisältöön

Rokotustahti kiihtyy Eksotessa – huomenna rokoteajan voivat varata kaikki yli 60-vuotiaat ja myöhemmin tällä viikolla yli 50-vuotiaat

Eksote avaa koronavirusrokotusten ajanvarauksen tällä viikolla uusille kohderyhmille, ja muistuttaa ettei ajanvarauksessa saa etuilla.

Eksote avaa tällä viikolla koronavirusrokoteaikoja uusille ikäryhmille, kuten kaikille yli 60-vuotiaille ja kaikille yli 50-vuotiaille. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Eksote on saanut lisää koronavirusrokotteita.

Riskiryhmään 2 kuuluvat yli 16-vuotiaat voivat uutena nyt ryhmänä varata ajan rokotukseen sähköisen ajanvarauksen kautta.

Viikonlopun aikana Eksote rokotti 1 200 yli 65-vuotiasta Astra Zenecan rokotteella.

Rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto kertoo, että huomenna tiistaina ajan voivat varata kaikki yli 60-vuotiaat, kuuluivatpa he riskiryhmään tai eivät.

Myöhemmin tällä viikolla ajanvaraus aukeaa myös yli 50-vuotiaille.

– Rokotteita ei pantata, vaan avaamme nopeassa tahdissa uusia ryhmiä, Kuitto sanoo.

Rokotteiden alueellinen kohdentaminen ei hyödytä Etelä-Karjalaa, mutta Kuiton mukaan rokotustahti on jo valmiiksi hyvä Etelä-Karjalassa.

– Lajaa-alaiset sote-henkilöstön rokotukset tapahtuvat jatkossa niissä ikäryhmissä, joihin he kuuluvat. Näin kaikki ovat tasa-arvoisessa asemassa, Kuitto kertoo.

Älä varaa toiselle kuuluvaa aikaa

Eksote toivoo ihmisiltä rehellisyyttä varatessa koronarokoteaikaa.

Rokoteaika tulee varata vasta omalla vuorolla, jotta riskiryhmiin kuuluvat saavat rokotteen ensin. Heillä on suurin riski saada vakava koronavirustauti.

Eksote tekee rokotuspaikoilla tarkastuksia ja ajanvarauskäytäntöä tiukennetaan, jos rokotusajanvarauksissa huomataan väärinkäytöksiä.

– Jos ihmiset alkavat kiilata rokotuksissa, alamme tarkistaa kaikkien tilanteen rokotuspaikalla. Toivottavasti tähän ei tarvitse mennä, Kuitto sanoo.

Jollet ole varma, kuulutko riskiryhmään, voit tarkistaa riskiryhmien taustasairaudet Terveyden ja hyvinvointilaitoksen sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

– Eksoten sähköinen ajanvaraus menee yhä ajoittain tukkoon, mutta kannattaa yrittää kärsivällisesti uudestaan ja uudestaan, Sari Kuitto kannustaa.