1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Helsinki

Yli vuosikymmenen Helsingin kantakaupungin edustalla tyhjillään seisonut Hylkysaari vaihtoi omistajaa – kauppahinta seitsemän miljoonaa

Hylkysaari on ollut tyhjillään paraatipaikalla Helsingissä yli vuosikymmenen. Nyt se on löytänyt uuden omistajan.

Helsinki
Hylkysaari
Hylkysaari on monelle tuttu näky, harvalle tuttu paikka.Hilma Toivonen / Yle

Senaatti-kiinteistöt on myynyt Helsingin edustalla sijaitsevan Hylkysaaren kiinteistösijoitusyhtiö Valo Investmentsin tytäryhtiölle Hylkysaari Oy:lle. Kauppahinta oli seitsemän miljoonaa euroa.

Saari sijaitsee Helsingin edustalla aivan Korkeasaaren kupeessa ja on osa Helsingin merellistä historiaa. Luotsiasema toimi saarella 1900-luvun alusta vuoteen 1962, jonka jälkeen Suomen Merimuseo toimi saaressa vuosina 1973–2007. Sen jälkeen elämä saarella on vaiennut ja vanha luotsikasarmi autioitunut.

Hylkysaari on kaavoitettu kaikille avoimeksi virkistysalueeksi, ja sen tärkeimmät rakennukset on suojeltu asemakaavalla. Saaren pinta-ala on 3,7 hehtaaria, ja siellä sijaitsevien rakennusten bruttoala noin 3 700 neliötä.

Hylkysaari Oy suunnittelee saareen matkailu- ja virkistysliiketoimintaa.

– Kesän 2022 suunnitelmissa on avata julkinen sauna ja kesäkahvila, kertoo Hylkysaari Oy:n hallituksen jäsen ja Valo Investmentsin toimitusjohtaja Taru Lehtonen.

Valo Investments sijoittaa matkailualalle, ja sen pääliiketoimintaa ovat vuokramökit. Yhtiö rakennuttaa parhaillaan luksushuviloita Saariselän Kaunispää-tunturin rinteeseen.

Yhtiö aikoo kunnostaa Hylkysaaren historialliset rakennukset. Toimitusjohtaja Lehtonen ei tässä vaiheessa kerro, suunnitteleeko yhtiö myös saareen majoitustoimintaa.

– Meidän täytyy katsoa tätä yhdessä kaupungin kanssa ensin.

Hylkysaareen pääsee Korkeasaaren läpi, mutta jatkossa vieraiden on tarkoitus saapua sinne joko omalla veneellään tai venekuljetuksella.

Lue myös:

Helsingin keskustan vieressä on rapistunut autiosaari, joka aiotaan nyt myydä – tältä näyttää harvojen tuntemassa Hylkysaaressa

Lue seuraavaksi