Hyppää sisältöön

Danske Bankin hollantilaisjohtaja jättää tehtävänsä rahanpesuepäilyjen vuoksi

Edeltäjäkin joutui lähtemään hämärien rahavirtojen takia.

Chris Vogelzang vuonna 2011. Kuva: David Van Dam / AFP

Danske Bankin hollantilainen toimitusjohtaja Chris Vogelzang jättää tehtävänsä rahanpesuepäilyjen takia.

Vogelzangin epäillään rikkoneen rahanpesun torjuntaa koskevia sääntöjä edellisessä työpaikassaan, hollantilaisessa ABN Amro -pankissa.

Vogelzang valittiin Dansken johtoon vuonna 2019. Hänen edeltäjälleen Thomas Borgenille tuli lähtö, kun selvisi, että Dansken Viron-yksikössä oli pesty hämärää rahaa yli 200 miljardin euron edestä.

Vogelzang torjuu epäilyt ja sanoo tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) olevansa hyvin yllättynyt hollantilaisten viranomaisten toimista, jotka koskevat työpaikkaa, jonka hän jätti jo neljä vuotta sitten.

– Epäily ei tarkoita, että minua vastaan nostettaisiin syyte. Ottaen huomioon Danske Bankin erityislaatuisen tilanteen ja pankkiin kohdistuvan intensiivisen tarkastelun, en halua, että minuun kohdistuva spekulaatio olisi esteenä Danske Bankin kehitykselle, Vogelzang sanoi.

Väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi tulee Carsten Egeriis.

Dansken Viron-yksikön rahanpesujupakan tutkinta on edelleen kesken.

19.42021 klo 10.50 Jutun otsikkoa ja ensimmäistä kappaletta korjattu muotoon "jättää tehtävänsä", sillä Danske Bankin mukaan kyse ei ollut potkuista. Vogelzangin epäillään rikkoneen rahanpesun torjuntaa koskevia sääntöjä edellisessä työpaikassaan.

Lue lisää: