Hyppää sisältöön

Nuoret pääsevät jälleen harrastamaan pääkaupunkiseudulla – katso videolta pesäpalloilijoiden tunnelmat: "Tämä on vapauttavaa"

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi viime viikolla, että 20-vuotiaiden ja sitä nuorempien ohjattu liikuntaharrastustoiminta ulkona voidaan avata tänään maanantaina.

Nuoret pääsevät jälleen harrastamaan pääkaupunkiseudulla
Nuoret pääsevät jälleen harrastamaan pääkaupunkiseudulla

20-vuotiaat ja sitä nuoremmat pääsevät jälleen harrastamaan ulkona pääkaupunkiseudulla.

  • Klikkaamalla jutun pääkuvaa voit katsoa klipin pesäpalloseura Puna-Mustien B-poikien joukkueen harjoitustunnelmista. Heidät tapasivat toimittaja Clarissa Jäärni ja kuvaaja Matti Myller.

Pesäpalloseura Puna-Mustien B-poikien joukkue on harjoitellut viimeksi ohjatusti yhdessä noin kolme viikkoa sitten. He harjoittelivat yksityisissä tiloissa siihen asti, kunnes myös ne suljettiin.

– Sen jälkeen pojat ovat pienissä porukoissaan harjoitelleet omatoimisesti, mutta eivät yhteisesti ohjatusti, kertoo valmentaja Mauri Tunkelo.

Paluuta ohjattuihin treeneihin on jo odotettu.

– Onhan tämä mahtava fiilis, että päästään porukalla liikkumaan, Tunkelo kertoo.

Niin ikään pelaajat Kim Karjalainen ja Kasperi Heinimäki ovat mielissään siitä, että ulkotreeneihin on jälleen päästy.

– Tämä on vapauttavaa, kuvailee Karjalainen.

Heinimäki on samaa mieltä.

– Talvi on ollut pitkä ja olemme pitkään olleet treenaamatta ulkona. On kiva päästä tänne. Korona-aikana olemme joutuneet harjoittelemaan omatoimisesti tai pienryhmissä, emmekä ole päässeet olemaan yhdessä joukkueena, hän kertoo.

"Joukkueet pysyvät erillään", kertoo pelaaja

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi viime viikolla, että 20-vuotiaiden ja sitä nuorempien ohjattu liikuntaharrastustoiminta ulkona voidaan avata tänään maanantaina. Avaaminen koskee kaikkia muita kenttiä paitsi luonnonnurmia, jotka avataan sitä mukaa, kun kentän nurmi on käyttöä kestävässä kunnossa.

Toiminta toteutetaan jo aiemmin käytössä olleiden terveysturvallisuusohjeiden pohjalta.

Pesäpalloilija Kasperi Heinimäki kertoo, että häntä ei huoleta, että korona tarttuisi pesäpallokentällä.

– Pesäpallo ei ole samalla tavalla kontaktilaji, kuten esimerkiksi jääkiekko. Pesäpallossa joukkueet pysyvät erillään, sillä kun toinen joukkue lyö, toinen on ottamassa palloa kentällä kiinni. Turvavälit pysyvät aika hyvin, hän kuvailee.

Valmentaja Mauri Tunkelo toivoo, että pesäpallojoukkue pääsee nyt mahdollisimman nopeasti takaisin kiinni pelaamiseen, vaikka taukoa siitä jouduttiinkin pitämään.

– Kun viikoittaiset ohjaushetket jäävät vähäisiksi, riski kasvaa, että joku urheilija jää junasta pois. Sillä on suuri merkitys, että nyt päästään tekemään henkilökohtaista valmennusta, hän sanoo.

Pelaaja Kim Karjalaisen mielestä nyt tärkeintä on treenata ulkopelikuvioita, sillä niitä ei talven aikana joukkue ole päässyt harjoittelemaan.

– Peruskuntoa on tehty talvella, ja nyt keskitytään lajiin, hän toteaa.

Valmentaja Mauri Tunkelon mukaan tässä vaiheessa kevättä joukkue olisi tavallisesti tässä vaiheessa kevättä pelannut jo pari ottelua hallissa ja mahdollisesti ulkonakin.

– Joukkueen kuntoa ei tällä hetkellä tiedä. Täytyy toivoa, että se on mahdollisimman hyvä, ja hyvältä on näyttänyt tekeminen, hän kertoo.

Katso koko striimi täältä:

Kim Karjalainen, Kasperi Heinimäki
Katso nuorten superpesisjoukkueen treenejä Meilahdesta. Kuvassa ovat Kim Karjalainen ja Kasperi Heinimäki.

Jutun pääkuvaksi vaihdettu striimistä tehty klippi kello 18.30 ja siirretty koko striimi katsottavaksi jutun loppuun.

.
.