Hyppää sisältöön

Rovaniemellä koronarokotusvuorossa nyt 55 vuotta täyttäneet riskiryhmäläiset

Rokottaminen tapahtuu kaupungintalolla osoitteessa Hallituskatu 7, jonne käynti tapahtuu pääovesta. 

Rovaniemen kaupunki vastaa kuntalaisten kysymyksiin koronarokotuksista virtuaalisessa infotilaisuudessa torstaina 22.4. klo 13. Kuva: Visit Rovaniemi

Rovaniemellä koronarokotusajan voivat nyt varata ne 55 vuotta täyttäneet, jotka kuuluvat riskiryhmiin 1 ja 2. Riskiryhmiin kuulumattomista henkilöistä ajan voivat varata 68 vuotta täyttäneet, tiedottaa Rovaniemen kaupunki.

Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila, kuten elinsiirto tai kantasolusiirto ja hyljinnänestolääkitys, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti tai immuunipuolustusta heikentävä syöpäsairaus, kuten useimmat leukemiat ja lymfoomat, vaikea perinnöllinen immuunivajavuus tai muusta syytä alentunut puolustuskyky, esim. HIV-infektion tai pernan poiston vuoksi, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, selvästi heikentynyt keuhkokapasiteetti (esimerkiksi toinen keuhko puuttuu), astmaatikot, jotka ovat käyttäneet viimeisen vuoden aikana pahenemisvaiheen vuoksi tabletteina kortikosteroidilääkitystä, yypin 2 diabetes, johon on lääkehoito tai Downin oireyhtymä.

Toiseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vakavalle virustaudille altistava sairaus tai tila, kuten jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta, keuhkosydänsairaus, keuhkoverenkierron sairaudet, sydänlihassairaudet ja sepelvaltimotauti, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, esimerkiksi aivoinfarkti, aivoverenvuoto, Parkinsonin tai CP-oireyhtymä, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus tai sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

Rokotusajan voi varata sähköisen ajanvarauspalvelun kautta rovaniemi.terveytesi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse numerosta 016 322 4913. Puhelinajanvaraus on avoinna arkisin klo 9–14.

Rokottaminen tapahtuu kaupungintalolla osoitteessa Hallituskatu 7, jonne käynti tapahtuu pääovesta.

Kaupunki vastaa kuntalaisten kysymyksiin koronarokotuksista virtuaalisessa infotilaisuudessa torstaina 22.4. klo 13. Tilaisuutta voi seurata verkossa osoitteessa rovaniemi.fi/koronalive (siirryt toiseen palveluun).

.
.