Hyppää sisältöön

Työmatkapyöräilijän päälle ajaneelle 2 vuoden ja 8 kuukauden vankeusrangaistus

Polkupyöräilijä sai surmansa Valkeakoskella viime syksynä.

Polkupyöräilijä sai surmansa Apiankadun ja Urheilukadun risteyksessä. Arkistokuva. Kuva: Antti Eintola / Yle

Pyöräilijä kuoli työmatkalla viime syyskuussa Valkeakoskella. Häneen törmännyt vuonna 2001 syntynyt mies on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa 2 vuoden ja 8 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Tekohetkellä 18-vuotias mies tuomittiin törkeästä kuolemantuottamuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta ajo-oikeudetta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan yli 4 000 euroa oikeudenkäyntikulujen korvauksia uhrin omaisille.

Polkupyöräilijä sai surmansa Apiankadun ja Urheilukadun risteyksessä tapahtuneessa törmäyksessä Valkeakoskella viime syksynä. Tapaus sai paljon julkisuutta, sillä epäilty pakeni paikalta.

Käräjäoikeus piti kuolemantuottamusta törkeänä, sillä tuomittu oli ajanut 50 kilometrin nopeusalueella ainakin 100 kilometrin tuntivauhtia. Lisäksi hän oli vielä aamuyöllä lähettänyt ystävälleen tekstiviestin, jossa oli kertonut pakenemisen onnistuneen paikalta.

Tästä syystä oikeus katsoi, että miehen on pitänyt ymmärtää törmänneensä ainakin pyörään, ja siten hänen on täytynyt ymmärtää tilanteen vaarallisuus myös pyöräilijälle.

Polkupyöräilijä oli aamuyöllä työmatkalla. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Aku Virjola piti tapausta traagisena.

– Uhri olisi voinut olla kuka tahansa pyörällä töihin kulkijoista.

Isänsä autolla liikkeellä ollut syytetty oli juonut alkoholia ja käyttänyt lääkkeitä ja huumeita. Kuljettaja ei ollut autossa yksin, vaan siellä oli yksi matkustaja.

Tuomio ei ole lainvoimainen eli siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lue lisää: