Inka Kilpeläisen ja Kati Säkkisen palkitussa yhteistyössä näkyy urheilijan huomioivan valmennusfilosofian ydin

Kilpa-aerobic huomioitiin merkittävästi Kainuun urheilugaalassa.

Kajaanissa on satoja voimistelua ja kilpa-aerobiccia harrastavia nuoria. Perjantaina seuran toiminta huomioitiin vuoden nuori urheilija ja vuoden valmentaja palkinnoilla. Kuva: Yle / Arto Loukasmäki

Kymmenen vuoden ikäinen Kajaani Gymnastics sai perjantaina järjestetyssä Kainuun Urheilugaalassa merkittäviä huomionosoituksia, sillä seuran kilpa-aerobiccaaja Inka Kilpeläinen valittiin vuoden nuoreksi urheilijaksi ja Kati Säkkinen vuoden valmentajaksi.

– On tosi hienoa saada huomiota kaikesta tehdystä työstä. Se merkitsee paljon, Kilpeläinen kertoo.

Myös valmentaja Kati Säkkinen pitää huomionosoitusta tärkeänä. Palkintoperusteluissa näkyy Säkkisen mielestä hänelle tyypillinen valmennusfilosofia.

– Urheilijat ovat minulle muutakin kuin urheilijoita. Haluan, että jokainen tulee kohdatuksi ja kuunnelluksi.

Säkkinen valmennukselliset taidot on huomioitu muutoinkin. Kajaanin kaupunki valitsi hänet vuoden valmentajaksi 2020 ja Suomen Voimisteluliiton vuoden lasten valmentajaksi 2020.

– Se tuntuu hyvältä, rakkaus ja intohimo näkyvät myös ulospäin, Säkkinen kertoo.

Kajaanin Gymnasticsissa voi harrastaa muun muassa kilpa-aerobicia ja naisten telinevoimistelua harraste- tai kilpatasolla.

Kainuun liikunta palkitsi perjantai-iltana urheilugaalassa vuoden urheilijoita, valmentajia ja urheiluvaikuttajia. Kajaani Gymnastics seuralle osui kaksi palkintoa, kun vuoden nuoren urheilijan tittelin sai Inka Kilpeläinen ja hänen valmentaja Kati Säkkinen palkittiin vuoden valmentajana. Inka Kilpeläistä ja Kati Säkkistä haastattelee toimittaja Arto Loukasmäki.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.