Hyppää sisältöön

Itä-Suomen aluehallintovirasto: Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoitukset jatkuvat

Rajoitukset tulevat koskemaan Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon maakuntia.

Rajoituksien tarkoituksena on ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Kuva: Silja Viitala / Yle

Itä-Suomen aluehallintovirasto on päättäny jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksia Itä-Suomen alueella. Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla on kielletty yli kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla on kielletty yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Määräykset ovat voimassa 23. huhtikuuta alkaen ja jatkuvat 22. toukokuuta saakka.

– Itä-Suomen aluehallintovirasto on saanut pyytämänsä arviot toimialueensa sairaanhoitopiirien covid-19-tilannekuvasta ja sairaanhoitopiirien esittämät näkemykset epidemian hillitsemiseksi tarvittavista rajoitustoimenpiteistä yleisötilaisuuksia koskien, kertoo aluehallintoylilääkäri Tiina Reijonen tiedotteessa.

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös perustuu tämänhetkiseen alueellisen tilanteen kokonaisarvioon. Se ottaa myös huomioon Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä sosiaali- ja terveysministeriön antama ohjauksen rajoitustoimien tarpeellisuudesta.

Päätöksen tavoitteena on ehkäistä koronaviruksen leviämistä ja tartuntatautitilanteen pahenemista.

Epidemiatilanne Etelä-Savossa on helpottamassa

Tällä hetkellä Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueet ovat perustasolla. Etelä-Savossa Essoten alue ja Sosterin alue Itä-Savossa ovat epidemian kiihtymisvaiheessa.

Epidemiatilanne Etelä-Savossa on kuitenkin helpottamassa, ilmaantuvuus yhä pienenemässä ja lähestymässä perusvaihetta.

Itä-Suomen alueella on tällä hetkellä voimassa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituspäätökset 22. huhtikuuta saakka. Pohjois-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa on kielletty yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Etelä- ja Itä-Savossa on kielletty yli kuuden henkilön kokoontumiset.

Pohjois-Savon kunnista Joroinen kuuluu Etelä-Savon sairaanhoitopiiriin.

Lue lisää: