1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Etelä-Pohjanmaan Nyrkki ei nähnyt perusteita kiihtymisvaiheelle – vanhojen tansseja suositellaan siirrettäväksi syksylle, valmistujaisjuhlat voidaan pitää esimerkiksi ulkona

Perustason puolesta puhuvat maakunnan sisäisten tartuntojen vähäinen määrä, jäljitystyön hyvä onnistuminen ja sairaalahoidon vähäinen tarve.

Etelä-Pohjanmaa pysyy koronapandemian perustasolla. Kuva: Elina Niemistö / Yle

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin Nyrkki ei nähnyt tänään kokouksessaan riittäviä perusteita koronapandemian kiihtymisvaiheeseen siirtymiselle tartuntamäärien kasvusuunnasta huolimatta.

Sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan perustason puolesta puhuvat maakunnan sisäisten tartuntojen vähäinen määrä, jäljitystyön hyvä onnistuminen ja sairaalahoidon vähäinen tarve.

Etelä-Pohjanmaa on ollut pandemian perustasolla 23. maaliskuuta lähtien.

Aluehallintoviraston antama määräys yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamisesta enintään 20 henkilöön ovat voimassa huhtikuun loppuun saakka.

Vanhojen tanssit syksyyn?

Nyrkin kokouksessa otettiin kantaa siihen, että lukioiden vanhojen tanssien siirtämistä suositellaan syksylle 2021. Mikäli opetuksen järjestäjä kuitenkin päätyy tanssien järjestämiseen keväällä, tilaisuus pitää toteuttaa voimassaolevia rajoituksien ja suositusten puitteissa.

Oppilaitoksien valmistujaisjuhlat voidaan Nyrkin mukaan järjestää hyödyntäen kokemuksia viime vuoden kevään ja syksyn juhlien järjestämisestä esimerkiksi ulkoilmatilaisuuksina.

Oppilaitosten ja koulujen TET-harjoittelu- ja työharjoittelujaksoja voidaan järjestää kevään aikana opetuksenjärjestäjän ja harjoittelupaikan järjestäjän keskinäisen sopimuksen mukaan.

Viikonvaihteessa neljä uutta tartuntaa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonvaihteessa yhteensä neljä uutta koronavirustartuntaa.

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 52 tartuntaa. Viime viikolla todettiin yhteensä 30 tartuntaa, näistä 47 prosenttia oli jo karanteenissa olevilla. Lähes kaikki tartuntalähteet saatiin selvitettyä. Karanteeniin määrättiin viime viikolla 90 henkilöä.

Viime viikolla tehtiin yhteensä 2329 koronatestiä, joista positiivisten osuus oli 1,3 prosenttia. Keskimääräinen vastausviive on 9,4 tuntia.

Sairaalahoidon tarve on laskenut, sairaalahoidossa on vain muutama koronapotilas. Koronakuolemia on alueella kaikkiaan 23.

Lue täältä lisää Ylen korona-aiheisia uutisia Etelä-Pohjanmaan alueelta.