1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarajoitukset

Harrastustilojen täyssulkua esitetään purettavaksi Päijät-Hämeessä – teini-ikäisten ryhmätoiminta on taas sallittua ulkosalla

Kokoontumisrajoituksia suositetaan jatkettavaksi toukokuun puoliväliin.

Muun muassa kuntosalit on suljettu tartuntalain pykälään perustuvalla päätöksellä. Nyt aluehallintovirastolle suositetaan päätöksen kumoamista Päijät-Hämeessä. Kuvituskuva. Kuva: Matti Myller / Yle

Päijät-Hämeen koronayhteistyöryhmä esittää sisäharrastustilojen täyssulun purkamista. Ryhmä esittää aluehallintovirastolle, että se kumoaisi muun muassa sisäliikuntapaikkoja, uimahalleja ja kuoroharjoitustiloja koskevan sulkupäätöksen, koska epidemiatilanne on parantunut eikä sululle ole enää edellytyksiä.

Aluehallintovirasto pyrkii käsittelemään muutoksen pian. Tilojen toimijoille suositellaan kuitenkin esimerkiksi tiloissa asioivien ihmisten määrän rajoittamista, jotta kävijöiden terveys olisi turvattu.

Myös teini-ikäisten ryhmäharrastusten rajoituksia höllennetään. 12–19-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta on taas sallittua ulkona enintään 10 hengen ryhmissä. Päätös on heti voimassa.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kuitenkin suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoitusta kuuteen henkilöön jatketaan 16. toukokuuta saakka.

Lisäksi avoinna olevissa asiakastiloissa on oltava mahdollisuus toimia terveysturvallisesti. Toimijan on laadittava kirjallinen suunnitelma toimista, jolla tämä varmistetaan, ja suunnitelman on oltava myös käyttäjien nähtävissä.