1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä avasi koronarokotusten ajanvarauksen 65–69-vuotiaille – lisää aikoja tarjolle myös riskiryhmäläisille

Yhtymä tiedottaa myös, että Astra Zenecaa karttavat asiakkaat voivat halutessaan odottaa kesään.

Koronarokotukset etenevät Päijät-Hämeessä seuraavaksi perusterveisiin kuusikymppisiin. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on avannut maanantaina koronarokotusten ajanvarauksen perusterveille 65–69-vuotiaille. Lisäksi yhtymä lisäsi ajanvarausjärjestelmään aikoja 18–64-vuotiaille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville.

Ajanvarauslinkit ryhmittäin löytyvät osoitteesta Päijät-Soten nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun). Ensi viikolla avataan 60–64-vuotiaiden ikäryhmään kuuluvien ajanvaraus.

Yhtymä arvioi, että alueen koko väestö on saanut ensimmäisen rokotuksensa kesä–heinäkuun vaihteeseen mennessä. Hyky tiedottaa ajanvarausten alkamisesta eri ikäryhmille sitä mukaa, kun ajankohdat tarkentuvat.

Alle 65-vuotiailla Astra Zenecan tehosteeksi toinen valmiste

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä Astra Zenecan rokotetta annetaan vain 65–69-vuotiaille. 70 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat saavat Pfizerin ja Biontechin tai Modernan rokotetta. Astra Zenecan rokotteen saaneille alle 65-vuotiaille annetaan tehosterokotteena Pfizerin ja Biontechin tai Modernan rokote.

Jos asiakas ei halua ottaa Astra Zenecan rokotetta, hän voi jäädä odottamaan omaa rokotusvuoroaan kesälle, jolloin muita rokotteita tulee saataville enemmän.