1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulun yliopisto

Oulun yliopiston Raksilan muuttoselvitys kävi lausunnoilla – esillä kaupunginvaltuuston seminaarissa ensi viikolla

Sekä kaupan toimijat että kaupunki ovat kommentoineet yliopiston selvitystä, johon on lisätty vaihtoehtojen vertailua.

Oulun yliopisto
Raksilan marketit Oulussa
Oulun yliopisto suunnittelee sijoittavansa kampuksensa Raksilan markettialueelle. Asiasta on käyty vilkasta keskustelua. Timo Nykyri / Yle

Oulun yliopiston selvitystä kampuksen mahdollisesta sijoittumisesta Raksilaan on käsitelty eilen maanantaina Oulun kaupunginhallituksessa. Kaupungin yliopistolta pyytämä selvitys merkittiin tiedoksi.

Tontin kehitystä yhdessä yliopiston kanssa suunnittelevat Kesko ja Arina ovat nyt kommentoineet selvitystä, ja näin on tehnyt esimerkiksi kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut. Kartoitukseen on lisätty muun muassa eri vaihtoehtojen vertailua.

Selvityksessä pohditaan muun muassa hankkeen alueellisia vaikutuksia Raksilaan ja Linnanmaalle.

Vähittäiskauppaketjut ovat yksimielisiä esitetyistä jatkosuunnittelun periaatteista. Yhdyskunta- ja ympäristöpalveluissa nähdään, että nyt pystytään esittämään vasta alustavia alueellisia vaikutuksia.

Oulun kaupunginvaltuusto saa selvityksen eteensä maanantaina 26. huhtikuuta Raksilan kehittämistä koskevassa seminaarissa.

Raksilassa Oulun yliopiston kiinteistöön voisi sijoittua keskeisiä toimintoja, muun muassa yliopiston kirjasto ja monikäyttösali, ja kampuksen laajuudeksi suunnitellaan noin 30 000 kerrosneliömetriä. Raksilan kampuksen toteutuessa myös Linnanmaalle jäisi edelleen yliopiston toimintaa.

Osuuskauppa Arinan ja Keskon päivittäistavarakaupat olisi tarkoitus sijoittaa yliopistoa lähes puolet pienempiin tiloihin, noin 16 000 kerrosneliömetriin.

Tontille on kaavailtu pysäköintiä maan alle.

Yliopisto ei ole vielä tehnyt investointipäätöstä. Oulun kaupungin asettama määräaika on tämän vuoden loppuun.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.